Senátor Valenta: Vláda nemaká, ale spí

22.01.2018 9:45

Slovácký senátor komentuje na facebookovém profilu výsledky práce vlády Andreje Babiše

Senátor Valenta: Vláda nemaká, ale spí
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Ze všech stran slyšíme, jak česká vláda bez důvěry maká. Opak je však pravdou. Andrej Babiš promarnil tři měsíce svojí zarputilou snahou sestavit a vynutit si menšinovou vládu, která byla však od začátku odsouzena k neúspěchu.

Na toto vládní handrkování však doplácí lidé, firmy i samospráva. Tak například v případě GDPR, tedy nového unijního nařízení v oblasti ochrany osobních údajů. Doslova totiž zarmzla příprava českého implementačního zákona, který měl upřesnit působnost českého Úřadu pro ochranu osobních údajů, ale také např. výši maximální pokud za porušení tohoto nařízení.

A přitom nejde o málo. Nařízení nabude účinnosti již 25. května 2018 a na úrovni EU hrozí extrémní pokuty až 20 milionů Euro. Nechápu, proč vláda už dávno nepustila český zákon do legislativného procesu. S takovou ho budeme mít v EU snad úplně poslední. Už dávno ho mají Slováci i Němci. A my? Opět nic.

Žádný zákon, žádná pořádná metodika. Jen tisíce firem, obcí a dalších institucí dohání na poslední chvíli harmonizaci svých aktivit s touto zbytečnou byrokratickou normou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace