Senátor Veleba: Znovu opakuji a mluvím česky

09.03.2017 14:09

Dnes byly zveřejněny zde na Parlamentních listech odpovědi předsedy SPD Tomia Okamury na dotazy čtenářů. Na jeden zavádějící, chcete-li nepravdivou odpověď Tomia bych rád jednoduchým způsobem reagoval.

Senátor Veleba: Znovu opakuji a mluvím česky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý senátor, exprezident Agrární komory a člen Klubu 2019 Jan Veleba.

Dotaz čtenáře a odpověď na něj:

Čtenáři ParlamentníchListů.cz chtěli vědět, proč Tomio Okamura na rozdíl od krajských a senátních voleb nyní nechce spolupracovat se Stranou práv občanů. Okamura odvětil, že pokud jde o spolupráci, nebrání se jí se žádnou stranou a osobnostmi. „Koalice je vyloučená, protože bychom za každého koaličního partnera museli překročit dalších pět procent voličských hlasů, abychom se dostali do Poslanecké sněmovny, a jediné, co zbývá, je třeba deklarovat, že do voleb jdeme s podporou Strany práv občanů. Jenže my jednáme o podpoře i s dalšími malými stranami a nelze je všechny vyjmenovat v oficiá lním názvu.“ Sdělil také, že se nebrání ani spolupráci a případné účasti partnerů na kandidátce. Pokud se prý v kraji najde přínosná a důvěryhodná osobnost ochotná kandidovat za SPD, bude za takové partnery vděčný.

Znovu opakuji a mluvím česky

Pan Radim Fiala, místopředseda SPD a nejbližší spolupracovník Tomia Okamury v rozhovoru Parlamentním listům 24. února t.r. reagoval na stejnou otázku, tentokrát redaktora Parlamentních listů, stejně zavádějícím způsobem, chcete-li nepravdivě.

Není mým zalíbením stále dokola něco dementovat či psát další vyjádření a proto dovolte moji jednoduchou reakci, přesně řečeno citaci mé odpovědi panu Fialovi, kterou jsem v tomto médiu zveřejnil týž den s vírou, že si ji Tomio přečte:

„Po vyhodnocení úspěšných krajských voleb přijalo předsednictvo SPO usnesení, ve kterém jsme nabídli koaličnímu partnerovi pokračovat ve spolupráci i v parlamentních volbách. Ve spolupráci nikoliv jako koalice, ale SPD s naší podporou. Vedle oficiálního usnesení proběhlo těsně po krajských volbách oficiální jednání s předsedou a místopředsedou SPD s nabídkou pokračující spolupráce do parlamentních voleb“.

Tolik má reakce,  která reprezentuje jednotné stanovisko celostátního výboru SPO a dokonce i tehdejší variantní názor našeho čestného předsedy a prezidenta republiky Miloš Zemana. Žádám, aby je představitelé SPD vzali na vědomí a přestali mlžit.

Čtenářům Parlamentních listů sděluji, že 1. března t.r. jsme odstartovali volební kampaň do podzimních parlamentních voleb s tím, že do nich jdeme jako samostatný subjekt SPO otevřený účasti vybraných osobností na našich budoucích kandidátkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

23:07 Ministr Kupka: Stavíme aktuálně více než 200 km nových dálnic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dopravě.