Senátorka Dernerová: MŽP nechce zveřejnit, kde budou spalovány Ostravské kaly

14.09.2016 18:49

Je to skandální, opět nám nechtějí řict, co se bude s Ostravskými kaly dělat.

Senátorka  Dernerová: MŽP nechce zveřejnit, kde budou spalovány Ostravské kaly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dětská neuroložka a senátorka Alena Dernerová

Po zveřejnění závěru zjišťovacího řízení ze dne 30. kveˇtna 2016, kde jsem se opět nedozvěděla, co se bude s Ostravskými kaly dělat, oslovila jsem, prostřednictvím našeho spolku Odvezte kaly, ministerstvo životního prostředí s žádostí o zahájení přezkumného řízení, protože ministerstvo neřeší to nejdůležitější – kde a za jakých podmínek proběhne likvidace tohoto karcinogenního odpadu. Ministerstvo pohlíží na likvidaci kalů jako problém Ostravska a vůbec neřeší dopady na zdraví obyvatel a životní prostředí způsobené likvidací tohoto odpadu, což je hrozná chyba.

Máme velmi špatné zkušenosti z minulosti a také máme oprávněné obavy, že tito úředníci vydají potichu povolení a odpady opět někam z Ostravy odvezou, třeba do Čáslavi, nebo do Mostu, jako minule a nakonec skončí v cementárně Čížkovice.

S tím nesouhlasíme a žádáme ministerstvo, aby veřejně projednalo kde a za jakých podmínek budou Ostravské kaly zlikvidovány. Úředníci, prosím, uvědomte si, že jste placení z daní obyčejných lidí, tak rozhodujte v jejich prospěch, ne pro firmy a jejich zisk na úkor lidského zdraví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.