Senátorka Němcová: Když může Stropnický, tak může každý, ne?

22.07.2021 11:28

Komentář na facebookovém profilu k inspekci provedené Matějem Stropnickým a Janou Maláčovou.

Senátorka Němcová: Když může Stropnický, tak může každý, ne?
Foto: Repro YouTube
Popisek: Miroslava Němcová na 29. kongresu ODS (18.1.2020)

Represivní složky a úřady státu zneužívány v kampani

Babišova a Hamáčkova kampaň: kolona policejních vozů, desítky policistů, dramatické záběry ze zásahu. Člověk by myslel, že policie zatýká extrémně nebezpečný gang zločinců. Ale šlo o zátah na mladé lidi, kteří se bavili v nočních klubech a pár jich dokonce tančilo. V době covidu měli naši mladí kvůli nekompetentní vládě nejdéle zavřené školy, o prázdninách po nich jde policie.

Maláčové kampaň: desítky kontrolorů a policistů zasahují v jedné firmě, do dalších se během kampaně chystají.  Akci vede ministryně práce se svým poradcem Matějem Stropnickým, shodou okolností kandidátem za ČSSD v parlamentních volbách. Výsadek připomíná trestnou výpravu. Co tam dělal Stropnický? Jaké má oprávnění ke kontrolám kohokoli a kdekoli? Chystá se také kontrolně- policejní výsadek do Babišových firem? Prosím o vstupenku na takovou akci. Když může Stropnický, tak mohou všichni, ne? 

To jsou dva aktuální příklady neakceptovatelného nasazení kontrolních a represivních složek státu do kampaně vládních stran. Demonstrace moci a zastrašování občanů. Když se to děje v kampani, co bude po volbách? Znárodní Agrofert i to málo, co ještě nemá? Budou soudy s nepřáteli lidu? Nějaký Urválek se vždycky najde a ruské poradce může zastoupit Stropnický s Maláčovou. Hamáček bude řídit zatýkání a Babiš podepisovat rozsudky. Protože dějiny se opakují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů