Senátorka Vítková: Chci komisi seznámit se zajímavými projekty a jejich schopnými realizátory

10.08.2021 19:35

Jaromíra Vítková připravila dvoudenní program pro výjezdní zasedání Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova na Boskovicku.

Senátorka Vítková: Chci komisi seznámit se zajímavými projekty a jejich schopnými realizátory
Foto: senat.cz
Popisek: Jaromíra Vítková

Senátorka Jaromíra Vítková (KDU-ČSL) je členkou Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova a do obvodu Blansko pozvala v srpnu výjezdní zasedání členů komise. „Chci komisi seznámit se zajímavými projekty a jejich schopnými realizátory,“ sdělila senátorka Vítková.

Členové Komise navštíví ve dnech 11. a 12. srpna senátní obvod Blansko a senátorka Vítková pro ně připravila dvoudenní program. „Nebylo jednoduché sestavit program, protože dva dny jsou velmi málo na to, abychom obsáhli vše, čím se můžeme v regionu pochlubit. Plánuji, že navštívíme firmu Mikrop Čebín, která nabízí kvalitní výrobky a služby, které podporují soběstačnost ve výrobě potravin, návrat živočišné výroby na český venkov a zabezpečení zdravých potravin pro naše děti. Poté zavítáme do rodinné farmy Podal v Drásově. Pěstují zde česnek, cibuli, zelí a brambory mnoha různých odrůd. Navštívíme obec Vísky a první den zakončíme prohlídkou vesnického minipivovaru ve Vískách,“ uvedla senátorka Vítková.

„V současné době rezonuje problematika dětských skupin, a proto druhý den navštívíme dětskou skupinu ve Voděradech. Iniciovala jsem, aby Senát přijal usnesení na podporu místních akčních skupin, a proto chci představit místní akční skupiny mého obvodu. Zde působí MAS Boskovicko PLUS, MAS Partnerství venkova, MAS Moravský kras, MAS Brána Brněnska a MAS Brána Vysočiny. Zakončení druhého dne bude prohlídkou jeskyní Moravského krasu,“ prozradila senátorka Vítková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…