Senátorka Vrecionová: Pokud prezident Zeman podepíše cenzuru internetu, obrátíme se na Ústavní soud

03.06.2016 8:34

Společně s předsedou Pirátské strany Ivanem Bartošem a Markem Antošem z iniciativy PřicházíCenzor.cz jsme začali pracovat na návrhu Ústavnímu soudu na zrušení sporných cenzurních paragrafů 82 a 84 v nedávno schváleném loterijním zákoně.

Senátorka Vrecionová: Pokud prezident Zeman podepíše cenzuru internetu, obrátíme se na Ústavní soud
Foto: Redakce
Popisek: Veronika Vrecionová

Tyto paragrafy dávají do rukou úředníků neomezenou moc blokovat weby, které podle nich obsahují nepovolené internetové hry. Pokud prezident republiky tento zákon podepíše, obrátíme se na Ústavní soud s žádostí, aby tyto paragrafy zrušil. O blokování webů nemohou podle našeho názoru rozhodovat ministerští úředníci, ale pouze nezávislý soud. Internet vznikl jako svobodné médium a takový by měl zůstat, navzdory snahám politiků tento prostor neustále regulovat a ovládat. Považuji za vysoce nebezpečné, aby v době, kdy ministr financí ovládá podstatnou část mediálního trhu, měl prostřednictvím svým úředníků možnost blokovat jiné weby. Divím se panu Babišovi, že tak trval na tom, aby tyto paragrafy v loterijním zákoně zůstaly. Jen tak potvrdil, že mentálně zamrzl v osmdesátých letech, kdy byl v médiích prezentován jediný správný názor, posvěcený ÚV KSČ. To už jsme si jednou prožili a já se do této doby odmítám vracet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…