Senátorka Zwyrtek Hamplová: Slovo senátorky

02.10.2023 8:19 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Istanbulské úmluvě

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Slovo senátorky
Foto: Archiv PL
Popisek: Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová

Někteří kolegové bohužel neumí zcela číst a vykládat právnjí texty aneb Nevnucujme všem mužům a ženám, že jsou nepřátelé, jen proto, že islám a další si dělají, co chtějí….

Na plénum Senátu by měla v říjnu přijít Istanbulská úmluva. „Měli bychom najít sílu k tomu úmluvu schválit,“ vyzval předseda komory Miloš Vystrčil a odsoudil odpor proti dokumentu. „Je to trochu jako boj proti tomu, abychom se polepšili.”

Budu se vší vážností oponovat. Pan předseda to jistě myslí dobře, ale mluví a patrně i hlasovat bude stoprocentně špatně. To proto, že není právník, a neumí číst a vykládat právní texty. Navíc ten mezi řádky…

Tentokrát by ale měl raději naslouchat moudřejším, než slepě poslouchat skupiny, které chtějí rozbít klasickou rodinu a klasickou dobrou Evropu pavědeckými teoriemi a filozofiemi na téma mužů a žen, do vztahů, zakládaných doposud na lásce, vnést permanentní nepřátelství a boj, naši civilizaci otevřít jiným, které sem prostě nepatří, tedy chtějí nás danou úmluvou omezit a ohrozit v našich dosavadních jistotách vidění dvoupohlavního světa.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11911 lidí

To, že k tomu zneužívají jako zástěrku násilí na ženách, zase odsuzuji já. Podobný dokument jako Istanbulská úmluva nemůže nikdy plošně vyřešit násilí na ženách v zemích různých kultur a náboženství, v tomto smyslu je to pouze cár popsaného papíru.

Civilizované země (tedy i Česká republika) už tuto ochranu dávno mají, a jiné kultury si nenechají diktovat ani teď. Úmluva naopak pracuje se zcela jinými, často skrytými cíli, které jsou velmi nebezpečné pro klasickou rodinu a soužití mužů a žen tím, že jim oběma vnucuje jako přirozené (!!!) vzájemné nepřátelství a ženám k tomu stálý pocit ohrožení jen proto, že jsou ženy.

Muž a žena k sobě od věků patří…. O to víc, čím jiní každý jsou. A spojují je děti…

Dělat z nich identické bytosti může jen slepý, a vnucovat ženám obavy ze své slabosti, jako by každý muž byl tyran od přírody, a ony jen ženy (!!!), mohou jen aktivisté, kterým se asi nechce jinak nic rozumného dělat…

Istanbulská úmluvá má sloužit zcela jiným věcem a cílům, než se o ní hlásá, mne jako ženu proto její styl a cíl ponižuje, a muži z ní musí být hlavně permanentně vyděšeni, protože oni jsou všichni ti “zločinci”. Obsahově je to pak dokument především ideologický, nikoli právní. Za mne - nikdy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…