Senátorka Zwyrtek Hamplová: Slovo senátorky

02.10.2023 8:19 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Istanbulské úmluvě

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Slovo senátorky
Foto: Archiv PL
Popisek: Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová

Někteří kolegové bohužel neumí zcela číst a vykládat právnjí texty aneb Nevnucujme všem mužům a ženám, že jsou nepřátelé, jen proto, že islám a další si dělají, co chtějí….

Na plénum Senátu by měla v říjnu přijít Istanbulská úmluva. „Měli bychom najít sílu k tomu úmluvu schválit,“ vyzval předseda komory Miloš Vystrčil a odsoudil odpor proti dokumentu. „Je to trochu jako boj proti tomu, abychom se polepšili.”

Budu se vší vážností oponovat. Pan předseda to jistě myslí dobře, ale mluví a patrně i hlasovat bude stoprocentně špatně. To proto, že není právník, a neumí číst a vykládat právní texty. Navíc ten mezi řádky…

Tentokrát by ale měl raději naslouchat moudřejším, než slepě poslouchat skupiny, které chtějí rozbít klasickou rodinu a klasickou dobrou Evropu pavědeckými teoriemi a filozofiemi na téma mužů a žen, do vztahů, zakládaných doposud na lásce, vnést permanentní nepřátelství a boj, naši civilizaci otevřít jiným, které sem prostě nepatří, tedy chtějí nás danou úmluvou omezit a ohrozit v našich dosavadních jistotách vidění dvoupohlavního světa.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11915 lidí

To, že k tomu zneužívají jako zástěrku násilí na ženách, zase odsuzuji já. Podobný dokument jako Istanbulská úmluva nemůže nikdy plošně vyřešit násilí na ženách v zemích různých kultur a náboženství, v tomto smyslu je to pouze cár popsaného papíru.

Civilizované země (tedy i Česká republika) už tuto ochranu dávno mají, a jiné kultury si nenechají diktovat ani teď. Úmluva naopak pracuje se zcela jinými, často skrytými cíli, které jsou velmi nebezpečné pro klasickou rodinu a soužití mužů a žen tím, že jim oběma vnucuje jako přirozené (!!!) vzájemné nepřátelství a ženám k tomu stálý pocit ohrožení jen proto, že jsou ženy.

Muž a žena k sobě od věků patří…. O to víc, čím jiní každý jsou. A spojují je děti…

Dělat z nich identické bytosti může jen slepý, a vnucovat ženám obavy ze své slabosti, jako by každý muž byl tyran od přírody, a ony jen ženy (!!!), mohou jen aktivisté, kterým se asi nechce jinak nic rozumného dělat…

Istanbulská úmluvá má sloužit zcela jiným věcem a cílům, než se o ní hlásá, mne jako ženu proto její styl a cíl ponižuje, a muži z ní musí být hlavně permanentně vyděšeni, protože oni jsou všichni ti “zločinci”. Obsahově je to pak dokument především ideologický, nikoli právní. Za mne - nikdy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Talíř (KDU-ČSL): Prostě se bojí, že by voliči nehlasovali „správně”, tedy pro ANO a SPD

21:03 Talíř (KDU-ČSL): Prostě se bojí, že by voliči nehlasovali „správně”, tedy pro ANO a SPD

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k uplynulému týdnu.