Senátorský klub ODS a TOP 09: Návrhy zákonů o kompenzacích podpoříme

15.12.2021 12:04

Senátoři ODS a TOP 09 na dnešní schůzi podpoří zákony v legislativní nouzi, které řeší otázku ošetřovného, příspěvek pro osoby v karanténě a kompenzační bonus.

Senátorský klub ODS a TOP 09: Návrhy zákonů o kompenzacích podpoříme
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Zároveň se chtějí věnovat návrhu na zmírnění dopadu nárůstu cen energií a také jaderné energetice. Plánují projednat usnesení o nezbytné úloze jaderné energetiky v dekarbonizaci ekonomiky.

„Na včerejším jednání senátorského klubu jsme se domluvili, že podpoříme všechny tři zákony v legislativní nouzi. Jedná se o ošetřovné, příspěvek v karanténě a kompenzační bonus. Také se chceme zabývat energetickou krizí. Na programu dnešního pléna máme projednat návrh Evropské komise na zmírnění dopadu nárůstu cen energií. Bohužel tyto návrhy jsou naprosto nekonkrétní a nepřináší žádné řešení situace. V této souvislosti budeme vyzývat EK, aby okamžitě zastavila obchodování s emisními povolenkami do doby, než se směrnice pro jejich obchodování rozumně upraví. Téměř čtyřnásobný nárůst v posledních měsících postihuje malé, střední i velké podniky, ale také řadu domácností.

Dále se chceme zabývat otázkou uznání jaderné energie jako bezemisního zdroje, přesně v souladu s tím, jak se dohodli zástupci V4 a Francie začátkem tohoto týdne. Máme připravené usnesení, které řeší uznání jaderné energetiky jako součást řešení při dekarbonizaci ekonomiky,“ říká předseda senátorského klubu ODS a TOP 09 Zdeněk Nytra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.