Sequens (Piráti): Nesouhlasíme s výrokem, že koalice je již domluvená

09.10.2018 17:17

Reakce na vyjádření Lumíra Aschrenbrennera ke vznikající koalici

Sequens (Piráti): Nesouhlasíme s výrokem, že koalice je již domluvená
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Plzeňští Piráti se výrazně vymezují proti prohlášení Lumíra Aschrenbrennera za ODS, který uvedl, že je na koalici domluvený s ČSSD, KDU-ČSL, TOP 09 a Piráty. Česká pirátská strana nepopírá povolební a koaliční vyjednávání, nesouhlasí však s výrokem, že koalice je již domluvená.

Lumír Aschenbrenner v úterý 9. října 2018 pro iDnes.cz uvedl: “Domluvený jsem s ČSSD, s TOP 09 i s Piráty”. Dopustil se tak unáhleného výroku, kdy po jednom jednání s Piráty uvedl, že koalice je již dohodnutá. Piráti se s Lumírem Aschenbrenner telefonicky spojili již v den vyhlášení výsledků voleb, kdy se domluvili na nedělním osobním setkání.

“Na schůzce s panem Aschrenbrennerem byla Pirátům nabídnuta pouze spoluúčast na koalici. Ostře se ohrazuji proti informaci o dohodnutí a sestavení koalice" uvedl Filip Sequens, nově zvolený zastupitel Pirátů do MO 2 - Slovany. Pan Aschrenbrenner byl také Filipem Sequensem informován, že podpora koalice ze strany Pirátů podléhá schválení MS Plzeň, tudíž se jedná o rozhodnutí všech členů místního sdružení České pirátské strany v Plzni.

Plzeňští Piráti též upozorňují na svou povolební strategii, ve které odmítají člena rady města s kumulací funkcí. Tuto podmínku by Lumír Aschrenbrenner jakožto senátor Parlamentu České republiky a zároveň uvolněný starosta Plzeňského obvodu 2 - Slovany nesplňoval. Tuto podmínku nesplňoval již od svého zvolení senátorem v roce 2014, od kdy oba mandáty vykonává současně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…