Ševčíková (ANO): Společně dokážeme vést Prahu 14 správným směrem

27.12.2021 14:26

ANO vstoupilo do koalice na Praze 14

Ševčíková (ANO): Společně dokážeme vést Prahu 14 správným směrem
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Krátce před svátky došlo na zastupitelstvu MČ Praha 14 k velmi ostrým názorovým střetům a neshody dosavadního vedení ODS, TOP 09 a Pirátů panující už od června vyústily v rozpad koaliční spolupráce, která již tak s velmi těsnou většinou 16 zastupitelů z 31 možných byla velmi křehká a nestabilní. 

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí
Zastupitelé za hnutí ANO na Praze 14 tak následně znovu dostali nabídky ke spolupráci ze strany ODS i ze strany TOP 09 a Pirátů. Po pečlivé úvaze se rozhodli akceptovat návrh ODS a části zastupitelů Spojených sil. Na radnici tak zástupci hnutí ANO vystřídají odcházející TOP 09 a Piráty.

Důvodů ke koaliční spolupráci bylo hned několik. Zastupitelé za ANO chtěli především zastavit nesoulad způsobený nefunkčním vedením městské části, kdy se koalice nebyla schopna ani sejít na jednání zastupitelstva, natož dohodnout v důležitých otázkách týkajících se městské části. TOP 09 a Piráti se snažili směřovat Prahu 14 diametrálně jinam, než jaká je představa místních zastupitelů za ANO. "Především se ale chceme podílet na rozvoji Prahy 14, zrealizovat některé chystané projekty, zlepšit komunikaci v rámci radnice a umožnit výstavbu nových bytových domů," uvedla krátce po uzavření spolupráce Mgr. Mária Ševčíková (ANO 2011), nově místostarostka Prahy 14, do jejíž gesce spadá rozpočet, investice a dotace. Spolu s ní v radě dále usednou její kolegové Ing. Tomáš Novotný, uvolněný radní pro dopravu a Ing. Karel Med, neuvolněný radní pro životní prostředí.

Městskou část i nadále povede starosta za ODS Jiří Zajac, do funkce 1. místostarostky se vrací PhDr. Zuzana Jelenová (STAN) a na radnici zůstává i místostarosta Jaromír Krátký (ODS). "Věřím, že společně dokážeme vést Prahu 14 správným směrem, realizovat důležité projekty a hlavně dát naší městské části po bezprizorním období bezvládí potřebnou stabilitu," dodala Mária Ševčíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…