Severočeši.cz: Magistrát města Mostu si dovolil porušit zákon?

08.10.2016 11:45

První (statutární) místopředsedkyně politického hnutí Severočeši.cz JUDr. Hana Jeníčková obdržela z Magistrátu města Mostu písemné vyrozumění o tom, že MUDr. Alena Dernerová nebude stažena z kandidátní listiny voleb do Senátu. K rozhodnutí magistrátu coby pověřeného obecného úřadu v sídle volebního obvodu č. 4 se sídlem v Mostě zaujímá politické hnutí Severočeši.cz toto stanovisko:

Severočeši.cz: Magistrát města Mostu si dovolil porušit zákon?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební plakát Severočechů

  1. Zdůvodnění magistrátu, že „nebyly nade vší pochybnosti odstraněny nejasnosti v otázce, kdo a v jakém rozsahu je oprávněn v současnosti jednat za politické hnutí Severočeši.cz a zda úkony učiněné JUDr. Hanou Jeníčkovou dne 29. září 2016 byly činěny osobou k tomuto jednáni legitimovanou…“ je lživé. JUDr. Hana Jeníčková je řádně zvolenou místopředsedkyní a jako statutární zástupce politického hnutí je plně legitimována k jednání jeho jménem. Stačí nahlédnout do výpisu politických hnutí na webových stránkách Ministerstva vnitra České republiky.

  1. Konstatování magistrátu, že zmocněnkyní politického hnutí Severočeši.cz je Bc. Zuzana Jiříková z Košťan je rovněž lživé. Soud pravomocně rozhodl o tom, že valná hromada Severočechů.cz svolaná v únoru 2014 Jiřím Zelenkou a Bronislavem Schwarzem je neplatná a všechny úkony na ní provedené a všechny úkony následující po valné hromadě jsou neplatné. Z tohoto konstatování jednoznačně vyplývá závěr, že pánové Zelenka a Schwarz či kdokoliv jiný z odštěpenecké části hnutí nemohl jmenovat žádnou osobu do funkce volebního zmocněnce, neboť pravomocným rozhodnutím soudu je takový úkon neplatný. Jedinou volební zmocněnkyní za Severočechy.cz je JUDr. Hana Jeníčková.

  1. To se samozřejmě vztahuje i na písemné podání Jiřího Zelenky ve věci senátních voleb, které na Magistrát města Mostu jmenovaný doručil po podání Hany Jeníčkové. Protože podání Jiřího Zelenky je úkonem, který učinil za politické hnutí Severočeši.cz, jde o úkon neplatný a Magistrát města Mostu se jím neměl vůbec zabývat. Nezneužil Jiří Zelenka skutečnost, že ještě nebylo vymazáno jeho jméno z rejstříku politických hnutí na Ministerstvu vnitra ČR, ačkoliv si je dobře vědom toho, že pravomocným rozhodnutím soudu nesmí činit úkony za politické hnutí? Nedopustil se tím Jiří Zelenka úmyslného trestného činu?

  1. Není pochyb o tom, že kandidátky do krajských voleb a Senátu, které byly sestaveny Jiřím Zelenkou a Bronislavem Schwarzem za zády oficiálního politického hnutí Severočeši.cz, jsou neplatné. Jejich sestavení je opět úkonem, na který se vztahuje pravomocné rozhodnutí soudu o neplatnosti úkonů po valné hromadě svolané pány Zelenkou a Schwarzem v únoru 2014. Tyto kandidátky neměly vůbec vzniknout.

  1. Je s podivem, že zatímco krajský úřad se dokázal ve stejné záležitosti – tedy stažení kandidátky – orientovat naprosto přesně podle volebního zákona a kandidátku sestavenou pány Zelenkou a Schwarzem do krajských voleb okamžitě vyřadil, Magistrát města Mostu se nedokázal ve věci stažení kandidátky do Senátu orientovat a dokázal porušit zákon?

  1. Podle dikce volebního zákona nemohl Magistrát města Mostu postupovat jinak než tak, že po přijetí podnětu volební zmocněnkyní JUDr. Hanou Jeníčkovou na stažení kandidátky MUDr. Aleny Dernerové z voleb do Senátu měl tuto kandidátku vyřadit.

  1. Zatímco krajský úřad se se stažením kandidátky do krajských voleb vypořádal přesně podle zákona, Magistrát města Mostu v případě voleb do Senátu to nedokázal. Proč asi? Že by opět podnikatel Jiří Zelenka vyhrožoval, že pokud nebude po jeho vůli, že bude zle? Není to náhodou jeho zvykem?

Z výše uvedeného je zřejmé, že politické hnutí Severočeši.cz bude pokračovat v právních krocích k nastolení zákonného stavu ve věci.

Politické hnutí Severočeši.czr

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.