Šilar (KDU-ČSL): Tři králové v Senátu

08.01.2019 18:29

Senátorský klub KDU-ČSL a nezávislí pozval na slavnostní snídani do Senátu koledníky z Tříkrálové sbírky, stejně jako představitele církví, politiky a veřejného života.

Šilar (KDU-ČSL): Tři králové v Senátu
Foto: Senat.cz
Popisek: Senátor Petr Šilar (KDU-ČSL)

Tradiční setkání hostů se zástupci Charity ČR a s koledníky Tříkrálové sbírky proběhlo letos už po deváté.

„Je krásnou tradicí, že se tu každoročně setkáváme s významnými osobnostmi u příležitosti Tříkrálové sbírky. Novoroční období je ideálním časem k zamyšlení nad uplynulým rokem a nad dalším směřováním naší společnosti. Nezanedbatelný je i finanční přínos sbírky, kdy přítomní hosté přispívají na aktivity Charity ČR, a to obvykle v řádu desetitisíců,“ uvedl Petr Šilar, předseda Senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí.

Letos k účastníkům tříkrálové snídaně v Senátu promluvil arciopat břevnovského kláštera Prokop Siostrzonek, slovo si poté vzal Petr Šilar, senátorka Šárka Jelínková a Miluše Horská. Činnost Charity ČR představil její ředitel Lukáš Curylo, který zároveň popsal, kam konkrétně směřují finance vybrané v rámci sbírky. O klavírní doprovod akce se postarala osmiletá Klárka Gibišová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…