Simkanič (ČP): Angažmá pana prezidenta v bloku Hlavu vzhůru! bylo jen komedií Bobošíkové

16.09.2013 14:44

Vyjádření k angažmá p. prof. Knížáka ve volebním bloku Hlavu vzhůru!.

Simkanič (ČP): Angažmá pana prezidenta v bloku Hlavu vzhůru! bylo jen komedií Bobošíkové
Foto: archiv strany
Popisek: Předseda České pravice Michal Simkanič

Na portálu Parlamentní listy jsem zaregistroval poněkud zmatečné vyjádření samozvolené vůdkyně bloku Hlavu vzhůru k potenciálnímu angažmá prof. Knížáka v tomto uskupení. Protože toto vyjádření cíleně vytváří dojem, že se snad pan profesor chtěl nominovat sám, musím věci uvést na pravou míru. Byl jsem přítomen u obou klíčových jednání v této záležitosti a mohu potvrdit, že za účasti p. Michala Doktora a sociálnědemokratické bojovnice pí. Wolfové byla skutečně prof. Knížákovi nabídnuta pozice volebního lídra v Praze a současně jsme spolu s ním byli požádáni o vytvoření manifestu s názvem Deklarace svornosti, který jsme také společně připravili. Současně jsme byli oba pozváni na návaznou schůzku, která pro nás oba skončila v okamžiku, kdy se paní Bobošíková vyjádřlia ve smyslu, že pan president Klaus všechny její kolegy velmi zklamal nedostatečnou podporou jejího uskupení a neochotou jej řídit a tím tedy ztratil veškerou možnost, jak jej ovlivňovat a současně s tím také zcela ztratil jejich důvěru. Jak trefně popsal profesor Knížák - bezprostředně po tomto výroku jsme oba odešli sice s hlavou vzhůru, ale s velmi silným pocitem, že domnělé angažmá pana presidenta Klause bylo jen komedií, která měla parazitovat na jeho obrovských zásluhách o rozvoj a stav naší země.

Necítím potřebu se nijak zvlášť vyjadřovat k invektivám pí. Bobošíkové ke své osobě - sama píše, že mému účinkování v celé záležitosti vlastně nerozumí, což jí plně věřím a jakákoli negace ze strany komunistické presidentské kandidátky je vlastně lichotkou. Velmi mne však trápí, že v tomto jejím zcela diktátrosky vedeném uskupení jsou i lidé, jejichž práce i osobností si velmi vážím - za věchny Michal Doktor, Liana Janáčková i někteří další bývalí členové ODS /rozhodně ne však všichni/ a mrzí mne, že kvůli podobným extempore a dalším, která nepochybně budou následovat, velmi klesá šance na jejich zvolení do Poslanecké sněmovny. Obecně totiž platí, že v pravicových stranách panuje vzhledem k síle individualit daleko větší vnitřní řevnivost a právě ta zpravidla snižuje volební vyhlídky. Této skutečnosti jsme právě chtěli čelit zmíněnnou "Deklarací svornosti", ale i v té byl právě nepochybně problém...

Ing. Michal Simkanič
předseda ČP  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Simkanič

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…