Šimral (Piráti): Jsme tlačeni narůstající demografickou křivkou

19.01.2022 6:37 | Tisková zpráva

Pražští radní odsouhlasili záměr na investici na Gymnáziu Českolipská v Praze 9, v jejímž rámci bude provedena nástavba části objektu školy.

Šimral (Piráti): Jsme tlačeni narůstající demografickou křivkou
Foto: praha.pirati.cz
Popisek: Vít Šimral

Předpokládaná hodnota je necelých 19 milionů korun a investice bude hrazena z rozpočtu hl. m. Prahy z kapitoly 04 - Školství, mládež a sport.

„Stejně jako je tomu u Gymnázia v Českolipské i u ostatních plánovaných investičních akcí odboru školství vycházíme především z potřeby renovovat a rozšiřovat stávající prostory školních budov, kdy jsme tlačeni narůstající demografickou křivkou a s tím souvisejícím nutným zvyšováním kapacit. V případě této investice vzniknou na Českolipské tři nové odborné třídy pro studenty a jejich výuku,” říká radní hl. m. Prahy pro oblast školství Vít Šimral.

V nástavbě gymnázia nově vzniknou tři odborné třídy, včetně kabinetu, a strojovna vzduchotechniky pro větrání prostoru učeben a ostatních prostor. Dále bude k pavilonu přistaveno i požární únikové schodiště, aby stavba odpovídala bezpečnostním standardům. Součástí objektu bude také retenční nádrž pro zadržení srážkových vod.

Předpoklad zahájení zadávacího řízení je leden 2022, vlastní realizace v roce 2022 a 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích