Šimral (Piráti): Praha podpořila uspořádání Mistrovství ČR ve skateboardingu na Štvanici

16.11.2021 9:15

Pražští radní dnes odsouhlasili poskytnutí neinvestiční účelové individuální dotace ve výši 80 tisíc korun na 24. ročník Mistrovství České republiky ve skateboardingu.

Šimral (Piráti): Praha podpořila uspořádání Mistrovství ČR ve skateboardingu na Štvanici
Foto: praha.pirati.cz
Popisek: Vít Šimral

Akce se uskutečnila na pražském ostrově Štvanice koncem letošního září. 

Anketa

Co soudíte o think-tanku Bezpečnostní centrum Evropské hodnoty?

5%
hlasovalo: 11147 lidí

Po loňském ročníku se organizátoři tentokrát rozhodli rozprostřít akci na celý víkend, která se znovu konala v Mystic Skateparku na ostrově Štvanice. Také letos se ho kromě české reprezentace účastnili i přední jezdci ze zahraničí.

„Podpora sportu a sportovních akcí je velice důležitá jak pro závodníky, tak i pro fanoušky, kteří byli po celou dobu tvrdého lockdownu a s ním spojených omezení o tuto podívanou připraveni. Skateboarding je skvělý sport pro městské prostředí, jakým je Praha. Můžeme ho provozovat jak volně na ulicích, tak na závodní úrovni třeba právě na Štvanici. I proto jsme v tomto volebním období podpořili výstavbu dalších skateparků, třeba v Řeporyjích nebo na Zličíně, a věříme, že další budou díky popularitě sportu ve městě v budoucnu přibývat,” uvedl pražský radní pro oblast sportu Vít Šimral.

Závodů se mohli účastnit zkušení závodníci, ale i jezdci začínající bez omezení věku. Hlavní disciplínou byl “street style”, který se jezdí na ploše zastavěné překážkami, které napodobují městské prostředí. Další byla tradiční “pool”, kdy jezdec využívá rádiusové stěny k libovolně dlouhé jízdě bez odrážení nohou. Poslední disciplínou byla divácky velmi oblíbená “best trick contest”, kde se každý jezdec snaží předvést co nejlepší a nejtěžší triky. Celý program byl ukončen živým koncertem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice