Šimral (Piráti): Praha pro příští rok vyčlení na sportovní granty o 35 milionů korun víc

31.10.2022 22:33 | Tisková zpráva

Pražští radní dnes schválili návrh na vyhlášení Programu podpory sportu a tělovýchovy v hl. m. Praze pro rok 2023. I nadále je jeho hlavním cílem zlepšování podmínek pro rozvoj pražského sportu.

Šimral (Piráti): Praha pro příští rok vyčlení na sportovní granty o 35 milionů korun víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Šimral

Předpokládaná výše finančních prostředků je stanovena na 388 milionů korun. S ohledem na rostoucí ceny energií je oproti loňsku navýšen objem finančních prostředků alokovaných na provoz sportovišť o 35 milionů korun.

„Od roku 2020 jsme program podpory sportu nastavili tak, aby byl transparentní a férový. Nový způsob rozdělování sportovních dotací se osvědčil a sportovní veřejnost v Praze jej oceňuje. Většina pražských sportovních svazů si může sama spočítat, na jakou částku budou mít v grantovém řízení na další roky nárok. S ohledem na rostoucí ceny energií a ve snaze minimalizovat ekonomické dopady provozovatelů pražských sportovních zařízení jsme oproti loňsku navýšili objem finančních prostředků alokovaných na provoz sportovišť o 35 milionů korun,” uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast sportu Vít Šimral.

Program je vyhlášen hned v několika oblastech: Systémový rozvoj sportu dětí a mládeže, Investice do sportovního zařízení, Provoz sportovního zařízení, Sportovní akce, Sport pro všechny, Sportovní činnost handicapovaných a Stroje a sportovní potřeby.

„Základním kritériem pro rozdělování grantů zůstává velikost sportující mládežnické základny tak, abychom odpovídajícím způsobem podpořili jak velké, tak malé sporty. Podmínkou pro úspěšné žadatele o podporu sportovních akcí je, aby nastavili stejně vysoké prize money a odměnu za účast pro muže a ženy,” doplnil radní Vít Šimral.

Celkový objem schválených peněžních prostředků vyčleněných na financování programu bude stanoven v rámci schváleného rozpočtu hlavního města pro rok 2023. Lhůta pro podání grantové žádosti je od 1. do 19. prosince 2022. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce