Šimral (Piráti): Praha vyhlásí Program celoměstské podpory vzdělávání 2021

14.07.2020 12:16

Rada hl. m. Prahy odsouhlasila otevření Programu celoměstské podpory vzdělávání na území hlavního města Prahy pro rok 2021. Dotaci lze poskytnout pouze na základě Žádosti o poskytnutí dotace.

Šimral (Piráti):  Praha vyhlásí Program celoměstské podpory vzdělávání 2021
Foto: praha.pirati.cz
Popisek: Vít Šimral

Každý žadatel může podat pouze jednu žádost, která může obsahovat více projektů u jednotlivých Opatření. Lhůta pro podání žádosti je od 29. 9. do 16. 10. 2020. Informace ke zpracování žádosti poskytuje odbor školství, mládeže a sportu Magistrátu hl. m. Prahy a jsou k dispozici i na internetových stránkách hlavního města, a to na www.praha.eu – Sekce Dotace a Granty.

„Tento dlouhodobý záměr zdůrazňuje roli hlavního města Prahy jako centra vzdělanosti a inovací, jehož úloha souvisí s neustálým zvyšováním úrovně vzdělání jeho obyvatel. Zaměřuje se například na podporu nových forem a metod výuky pro děti, žáky a studenty ve školách a školských zařízeních; zajištění spolupráce pražských škol s vysokými školami, vědeckými a výzkumnými institucemi a nestátními neziskovými organizacemi nebo na překonání jazykové bariéry v poznávání života v jiných zemích,“ uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast školství Vít Šimral.

V roce 2021 se Program zaměří na těchto šest tematických okruhů: Opatření č. 1 na podporu rozvoje vzdělanosti, spolupráce s vysokými školami, vědeckými a výzkumnými institucemi a nestátními neziskovými organizacemi a na podporu vzdělávání managementu a pedagogických pracovníků škol a školských zařízení na území hlavního města Prahy; Opatření č. 2 na podporu vzdělávání dětí, žáků a studentů; Opatření č. 3 na podporu rozvoje škol zřízených hlavním městem Prahou; Opatření č. 4 na podporu rozvoje vzdělávání dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami; Opatření č. 5 prevence sociálního vyloučení ve školách zřízených hlavním městem Prahou; Opatření č. 6 na podporu vzdělávání seniorů na území hlavního města Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…