Skála (KSČM): Za mužem moudré duše a velké kuráže

26.12.2017 10:49

Prof. MUDr. Rajko Doleček, DrSc. nás opustil. Ve dvaadevadesáti, hodných úcty. Syn srbské ženy a českého inženýra, zastupujícího tu ČKD, absolvoval prvé semestry v Bělehradě. Promoval na Karlově univerzitě. Ostravské interně zůstal věrný nadosmrti.

Skála (KSČM): Za mužem moudré duše a velké kuráže
Foto: archiv
Popisek: PhDr. Josef Skála, CSc. (KSČM)

Praxi tu vykonával rekordní dvě třetiny století. Odborných publikací vydal na dvě stě. Vylepšil život tisícům diabetiků i lidí, stižených jinou hormonální poruchou. Dnes si na boji s obezitou mastí kapsy i kdejaký „šmejd“. Rajko Doleček ho uvedl i na obrazovky. Poučeně a s osobitým šarmem. Renomé klasika v oboru ho zdobí už od 70. let.

Když hrdé Srby masakrovaly „humanitární nálety“, vzal si slovo i v politice. Válečné zločince – i jejich mediální služebnictvo - drtil svědectvím z první ruky. Na stovkách veřejných setkání, spoustou článků i seriálem vlastních knih (Necenzurované obrazy z dějin jihoslovanských národů, Necenzurované obrazy z dějin Kosova a Metohije, Rozhovory s generálem Mladičem). Lídry srbské sebeobrany jezdil povzbudit i do haagského zajetí.

Rajko Doleček byl ze vzdělanců, nadaných svědomím a kuráží. Přesilovka lhaní je neochromí. Zkříží s ní kordy o to víc. Právě to jim razí punc unikátního spojence. Pro síly levice, která není na prodej, mají hodnotu zlata.

Čest Tvojí odvaze a světlé památce, profesore! 

Josef Skála, místopředseda ÚV KSČM    

PhDr. Josef Skála, CSc.

  • KSČM
  • historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • mimo zastupitelskou funkci

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…