Skála (KSČM): Zabraňme destabilizaci v cizím zájmu

26.03.2018 4:33

Stanovisko KSČM k politické situaci

Skála (KSČM): Zabraňme destabilizaci v cizím zájmu
Foto: red
Popisek: PhDr. Josef Skála, CSc. (KSČM)

Země Visegrádské čtyřky jsou vystaveny sílícím pokusům o destabilizaci. Iniciují je síly, vydávající se za vrcholné garanty demokracie. Ve skutečnosti se snaží zvrátit samy základy ústavního pořádku – vládní moc, vzešlou z výsledků demokratických voleb.

Na Slovensku to vyústilo až v pokus o státní převrat. Organizovaly ho struktury, napojené na zahraniční nadace, které jsou „nevládní“ a „nezávislé“ jen naoko. Jejich aktivity mají stopu ve všech „barevných revolucích“, včetně těch násilných a krvavých. Nátlakovými akcemi si vynutily odstoupení legálně zvoleného premiéra R. Fica.

PhDr. Josef Skála, CSc.

  • KSČM
  • historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • mimo zastupitelskou funkci

Pokusy zvrátit většinovou vůli občanů, již prokázaly sněmovní i prezidentské volby, neustávají ani v České republice. „Masovou podporu“ předstírají i průvody žáků a studentů, v jejichž pozadí stojí organizátoři stále rozdmýchávající iluzi nespokojenosti. KSČM vyzývá vládu ČR a ministra školství, aby prošetřili, zda účastí nezletilých na politických akcích v době výuky nedošlo k porušení zákona.

Zhrzená pravice, které voliči spočítali, čím zemi vážně poškodila, se ani netají, že pro ni jsou závazné jen volby, v nichž by uspěla sama. Demokracii je tak potřeba bránit právě proti ní. Pro KSČM je to rozhodující priorita.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…