Skalický (Pro Prahu): Kdo bydlí, má židli

29.07.2014 11:20

Každý z nás touží po příjemném a klidném bydlení. Pro mladé rodiny je však investice do vlastního bytu velmi komplikovaná, jelikož mnohdy nejsou pro banky dostatečně bohaté a tak střídají jeden podnájem za druhým. Ale jak z bludného kruhu ven?

Skalický (Pro Prahu): Kdo bydlí, má židli
Foto: Facebook Jana Skalického
Popisek: Jan Skalický

Pořídit si bydlení, které po řádném splacení nájemného bude samotných nájemníků. Máme připravený koncept družstevního bydlení pro mladé rodiny, abychom jim umožnili snadnější start do života v naši městské části.

Budeme prosazovat systém startovacích bytů, který je spočítán jako samofinancovatelný a tím z dlouhodobého pohledu nezatěžující pokladnu městské části.

Samozřejmě to má i podmínky a to být nebo se stát občanem Prahy 5 a řádně platit nájemné. Model je nastaven tak, aby žít ve startovacím bytě bylo vždy výhodnější než komerční nájemné a zároveň s jistotou, že v případě, že budou splněny podmínky, tak se byt stane po čase majetkem nájemníka.

Uvědomujeme si, že v Praze jsou náklady na bydlení nejzásadnější položkou většiny rodinných rozpočtů a proto chceme, alespoň v začátcích pomoci, aby ten start životní cesty byl jednodušší. Navíc v naši městské části bydlí mnoho občanů, kteří využívají služeb městské části i města, ale nemají možnost být občanem Prahy 5, a tak nemohou efektivně ovlivňovat dění ve svém okolí. Často volí „své“ zástupce v obcích, kde tráví jen zlomek roku, například na dovolené nebo při návštěvě rodiny.

Ing. Jan Skalický, politické hnutí PRO PRAHU
kandidát na starostu Prahy 5

Ing. Jan Skalický

  • HPP
  • politické hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Skalický - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

12:17 Budoucnost: S Jiřím Dienstbierem o lobby v EU a Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s občany.