Skalický (Pro Prahu): Kdo bydlí, má židli

29.07.2014 11:20

Každý z nás touží po příjemném a klidném bydlení. Pro mladé rodiny je však investice do vlastního bytu velmi komplikovaná, jelikož mnohdy nejsou pro banky dostatečně bohaté a tak střídají jeden podnájem za druhým. Ale jak z bludného kruhu ven?

Skalický (Pro Prahu): Kdo bydlí, má židli
Foto: Facebook Jana Skalického
Popisek: Jan Skalický

Pořídit si bydlení, které po řádném splacení nájemného bude samotných nájemníků. Máme připravený koncept družstevního bydlení pro mladé rodiny, abychom jim umožnili snadnější start do života v naši městské části.

Budeme prosazovat systém startovacích bytů, který je spočítán jako samofinancovatelný a tím z dlouhodobého pohledu nezatěžující pokladnu městské části.

Samozřejmě to má i podmínky a to být nebo se stát občanem Prahy 5 a řádně platit nájemné. Model je nastaven tak, aby žít ve startovacím bytě bylo vždy výhodnější než komerční nájemné a zároveň s jistotou, že v případě, že budou splněny podmínky, tak se byt stane po čase majetkem nájemníka.

Uvědomujeme si, že v Praze jsou náklady na bydlení nejzásadnější položkou většiny rodinných rozpočtů a proto chceme, alespoň v začátcích pomoci, aby ten start životní cesty byl jednodušší. Navíc v naši městské části bydlí mnoho občanů, kteří využívají služeb městské části i města, ale nemají možnost být občanem Prahy 5, a tak nemohou efektivně ovlivňovat dění ve svém okolí. Často volí „své“ zástupce v obcích, kde tráví jen zlomek roku, například na dovolené nebo při návštěvě rodiny.

Ing. Jan Skalický, politické hnutí PRO PRAHU
kandidát na starostu Prahy 5

Ing. Jan Skalický

  • HPP
  • politické hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Skalický - profil

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…