Sklenák (ČSSD): Chceme zachovat volnou soutěž politických stran a hnutí

11.01.2017 15:14

Poslanecká sněmovna přehlasovalo veto prezidenta republiky a opětovně schválila novelu zákona o střetu zájmů. A to přesto, že se tímto návrhem musela zabývat zejména kvůli obstrukcím poslanců hnutí ANO ve dvou dnech.

Sklenák (ČSSD): Chceme zachovat volnou soutěž politických stran a hnutí
Foto: ČSSD
Popisek: Roman Sklenák

Novela zákona o střetu zájmů je jedním z dlouhodobě očekávaných protikorupčních opatření připravovaných v souladu s vládním Akčním plánem boje s korupcí. Sociální demokracie přijetím této novely naplňuje zásadní bod svého dlouhodobého programu. Návrh zákona zavádí zásadní změny, které posílí přehlednost, transparentnost a kontrolovatelnost při výkonu veřejné funkce. Budou zpřísněny sankce při porušení povinností vyplývajících ze zákona. Zlepší se podmínky kontroly veřejností, neboť každý zájemce bude mít přístup do centrálního elektronického registru oznámení na internetu.

„Novelou tohoto zákona chceme také zachovat volnou soutěž politických stran a hnutí, bez toho, aniž by docházelo k propojování politické, mediální a ekonomické moci,“ uvedl po hlasování Roman Sklenák, předseda Poslaneckého klubu ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…