Skopeček (ODS): Sociální demokracie oprášila programové haraburdí

29.03.2021 20:09

Komentář místopředsedy poslaneckého klubu ODS

Skopeček (ODS): Sociální demokracie oprášila programové haraburdí
Foto: Archiv Jana Skopečka
Popisek: Poslanec Jan Skopeček

ČSSD dnes představila kampaň ‚Víme, co po covidu‘. Staré, oprášené, stokrát v minulosti opakované socialistické programové haraburdí v podobě návrhů na bankovní daň, pětitýdenní dovolenou, nebo kratší pracovní týden se tak znovu dostalo na světlo.

Anketa

Viníte Babišovu vládu za počty českých mrtvých na covid-19?

22%
78%
hlasovalo: 14530 lidí

Opakované omílání těchto návrhů ukazuje, že ČSSD s ničím novým není schopna přijít. A co je ještě mnohem vážnější, neuvědomuje si hloubku a tíži dnešní krize, která znamená v historii nejhlubší ekonomický propad, neudržitelně vysoké výdaje státu a likvidaci mnoha podnikatelů a firem. Jinak by návrhy ČSSD nemohly mířit směrem, který chce dát firmám na hraně existence poslední ránu. Navíc např. jí navrhovanou delší dovolenou už celá řada soukromých firem, kterým to ekonomická situace dovoluje, svým zaměstnancům poskytuje.

Covidová krize odhalila mimo jiné zkostnatělost fungování státních institucí, přebujelou, nefunkční byrokracii, nedotaženou a podceněnou digitalizaci. Právě to musí být prioritou budoucí vlády spolu s nutností vrátit veřejné finance na udržitelnou trajektorii, prosadit důchodovou reformu, zachránit menší a střední podnikatele jako nezbytnou páteř české ekonomiky, odstranit regulace a překážky a zvýšit tak konkurenceschopnost naší ekonomiky.

Nic takového ČSSD nenabízí ani zdaleka. ČSSD neví, co po covidu dělat. Co ale čekat od strany, která v současné době neví pomalu ani to, co bude za 14 dní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…