Skopeček (ODS): Vláda představila plán k vyhladovění podnikatelů

15.04.2020 8:34

Komentář místopředsedy poslaneckého klubu ODS

Skopeček (ODS): Vláda představila plán k vyhladovění podnikatelů
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

Představený plán vlády na postupné otevírání obchodů a služeb rovnou přejmenujme na plán k vyhladovění a vyhubení menších podnikatelů. Vláda enormně pomalým uvolňováním restrikcí odsoudila řadu podnikatelů, kteří jsou dnes kvůli zavřeným provozovnám ve stádiu klinické smrti, k definitivnímu konci. Např. možnost otevřít restaurace a kadeřnictví až na konci května či dokonce v průběhu června znamená pro řadu z nich definitivní konec! Tak dlouho bez příjmů a naopak s provozními náklady nemohou menší podnikatelé přežít. Kompenzační příspěvek ve výši 25 000 korun je v rámci tohoto plánu naprostý výsměch!

Přísné restrikce měly smysl i moji podporu v počátku, abychom pandemii zvládli a nezhroutil se zdravotní systém. Slušně se vyvíjející čísla nemocnosti měla vést k mnohem ambicióznějšímu plánu uvolňování restrikcí. Zdravotní systém se nezhroutí, teď ale nově hrozí zhroucení celého sektoru OSVČ, malých podnikatelů a firem. Přežít tři měsíce zákazu podnikání v podstatě bez podpory prostě není možné. Vláda plánuje nezvratně poškodit naši zemi. Musíme ji spolu s podnikatelským sektorem a všemi racionálně uvažujícími lidmi přesvědčit ke změně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky