Škromach (ČSSD): Cesta J. Doubravy na východ Ukrajiny je jeho soukromou aktivitou

04.11.2014 13:13

Vyjádření zastupujícího předsedy Senátu Zdeňka Škromacha k přítomnosti senátora Jaroslava Doubravy v Luhansku

Škromach (ČSSD): Cesta J. Doubravy na východ Ukrajiny je jeho soukromou aktivitou
Foto: Archiv ZŠ
Popisek: Senátor Zdeněk Škromach

Senátor Jaroslav Doubrava navštívil podle médií v minulých dnech problémovou oblast východní Ukrajiny u hranic s Ruskem, konkrétně Luhansko. Je třeba říci, že nebyl vyslán Senátem Parlamentu ČR ani žádným z jeho orgánů. Navíc nikoho o své cestě předem neinformoval. Jde tak o jeho soukromou aktivitu.

Tuto cestu je nutné považovat za velmi problematickou z několika důvodů: V Doněcké a Luhanské oblasti probíhaly volby, které nebyly uznány mezinárodním společenstvím, proto je nemůžeme jako členská země Evropské unie akceptovat či na ně vysílat pozorovatele. Jaroslav Doubrava neinformoval Senát o této své aktivitě, a přesto vystupuje jako senátor a vyjadřuje se do místních médií. Za problém spíše osobního charakteru pak lze považovat tu část vyjádření pro média, ve které senátor Doubrava oznámil, že neví, kdo jeho cestu platil. Senát rozhodně nikoliv.

Senát ovšem nemůže nikomu ze zákonodárců zakazovat jakékoliv cesty soukromého charakteru. Nešťastné pak je, když kdokoliv už samotným uskutečněním cesty vyjadřuje postoj, který není v souladu se zahraniční politikou České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: senat.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice