Šlachta (Přísaha): Konání vládnoucí ‚pětikolky‘ už dávno překročilo hranici únosnosti

22.07.2022 16:02 | Tisková zpráva

Na podzim letošního roku se budou po čtyřech letech konat komunální a senátní volby, jejichž termín prezident Miloš Zeman vyhlásil na 23. a 24. září. Hnutí Přísaha v čele s Robertem Šlachtou pokračuje v politických ambicích a kandiduje celkem v 56 městech po celé ČR. Na kandidátce nechybí ani jméno samotného předsedy a bývalého elitního policisty, který chce uspět v Pohořelicích, kde žije.

Šlachta (Přísaha): Konání vládnoucí ‚pětikolky‘ už dávno překročilo hranici únosnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Hnutí Přísaha skončilo v podzimních parlamentních volbách těsně před branami Poslanecké sněmovny s výsledkem 4,68 % - což čítalo 251 562 voličských hlasů. Bývalý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) se rozhodl volební potenciál využít a s Přísahou kandiduje v komunálních a senátních volbách, ze kterých vzejdou mimo jiné zástupci měst, městských obvodů a obcí.

„Pro nás byly podzimní parlamentní volby začátek. Přísahu jsem založil v lednu 2021 a tehdy jsem o nás v médiích četl, že dostat se s novým hnutím do Sněmovny, je úkol pro sebevraha. Ale věřili jsme tomu a šli do voleb s maximálním nasazením. Výsledek byl obrovským úspěchem, i když jsme mandát nakonec nezískali. Motivovalo to mě i všechny členy hnutí – abychom to nevzdali a bojovali dál,“ vyjádřil se Robert Šlachta.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9635 lidí

Na své kandidátce má hnutí celkem 12 krajů kromě Jihočeského a Pardubického. Za Přísahu bude do Senátu kandidovat v obvodu Bruntál také bývalý ministr kultury a vysokoškolský pedagog Antonín Staněk. Přísaha představí kandidáty v 56 městech nebo městských částech, kde působí samostatně nebo ve sdružení s nezávislými. Taky bude kandidovat v 7 koalicích a v 12 městech a městských částech, kde hnutí figuruje na kandidátce místního sdružení nezávislých. Přísaha se bude ucházet o přízeň voličů například v Karlových Varech, Oloví, Plzni, Kamenici nad Lipou, ve Žďáru nad Sázavou, v Českém Brodě, Kladně, Kolíně, Poděbradech, Příbrami, Luhačovicích, Brně, Ivančicích, Hodoníně, ve Valticích, Znojmě, v Lednici, Mikulově, Břeclavi, Jičíně, Náchodě, Olomouci, České Lípě, Chlumci, Ústí nad Labem a některých dalších. Nechybí ani hlavní město Praha a jeho části, stejně jako jihomoravské Pohořelice, kde kandiduje Robert Šlachta.

„Současná situace v zemi je tristní a konání vládnoucí ‚pětikolky‘ už dávno překročilo hranici únosnosti. Jsem moc rád za to, že Přísaha jede dál a posílená skvělými lidmi kandiduje v letošních komunálních a senátních volbách napříč celou Českou republikou – máme zástupce v menších obcích, ale i velkých městech. Rozhodl jsem se, že budu sám kandidovat, a to v Pohořelicích, kde dlouhé roky bydlím,“ uvedl předseda hnutí Přísaha.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…