Šlachta (Přísaha): Tohle je práce, kterou má řešit Rakušan

20.01.2023 9:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nárůstu kriminality

Šlachta (Přísaha): Tohle je práce, kterou má řešit Rakušan
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Kriminalita v Česku za poslední rok narostla o 20 procent. Nemám rád bombastické titulky, ale tenhle mě zaujal. Proto jsem se na to podíval detailněji. Dvacetiprocentní nárůst je obrovské číslo. Rakušan se ale obhajuje tím, že je to v porovnání s rokem 2021, kdy platily covidové restrikce. Proto je podle něj jasné, že skok je velký. Fajn, to dává smysl. Co už ale dává menší smysl je, že oproti roku 2020, kdy už taky platily covidové restrikce, nárůst až tak obrovský není. Takže covidové restrikce odpovědí nejsou.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28743 lidí

Policie za poslední rok řešila dvě hlavní věci. První byl nárůst nelegální migrace z Turecka přes Balkán. Tady jsem týdny upozorňoval na katastrofální situaci na východě země. A co dělal Rakušan? Zcela to ignoroval, protože ho plně zaměstnávali průšvihy v jeho zkorumpované straně.

Druhá věc byla legální migrace z Ukrajiny. A tady musím říct, že ani téměr po roce se Rakušan a ani vnitro nepoučili. Policejní prezident Vondrášek k počtu Ukrajinců u nás řekl: „Těžko soudit, kolik z nich se teď fakticky zdržuje na našem území. Odhady převyšují 300 tisíc lidí.“

Takže my jsme téměř ROK v situaci, kdy nevíme, přesně kolik lidí a jaké lidi v republice máme. A v podstatě nevíme ani kde přesně. Do kdy bude Rakušan používat výmluvu, že je to zcela nová situace? Po roce je to už trapné.

Od února loňského roku říkám, že pokud se bezpečnostní situace kolem legální migrace v Česku podcení, bude to mít obrovské negativní důsledky pro nás pro všechny. Tohle je práce, kterou má řešit Rakušan. Ne věšet pytle na budovu ministerstva.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…