Šlachta (Přísaha): Vláda tají majetkové poměry

10.05.2022 13:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k zveřejňování majetkových poměrů politiků

Šlachta (Přísaha): Vláda tají majetkové poměry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Klasika! Nic jiného jsem od nich ani nečekal. Fiala se hned v prvním projevu pyšnil, že volí politiku otevřenosti. A pak? Pak všechno zatajili.

Blažek. Stanjura, Černochová, Válek, Baxa, Hubáčková. Tihle všichni utajují své majetkové poměry. Nechtějí zveřejnit soupis svého majetku a říkají, že to udělají až po novele zákona o střetu zájmu. A teď přijde ten háček. Žádná novela totiž nebude! Její projednávaní pořád odkládají, takže se k tomu určitě ani nedostanou.

Ptáte se, proč mě to tak štve? Protože zveřejňování majetkových poměrů je důležité protikorupční opatření. Pokud vidíte, že politik má barák, na který si nemohl vydělat ani za sto životů, je jasné, že peníze na něj nejsou legální. A taky je jasné, že odkud přicházejí peníze, odtud budou přicházet taky různé prosby na službičky, kličky a úlevy.

Anketa

Bojíte se Vladimira Putina?

2%
96%
hlasovalo: 18318 lidí

Přesně na tom došel taky Věslav Michalik, ještě předtím, než se vůbec stal ministrem. Nedokázal vysvětlit odkud se na jeho kontě vzalo 28 milionů ani to, kdo stojí za kyperskými firmami, které mu napůjčovaly 117 milionů korun. A tak se místo vysvětlovaní radši rychle sbalil a vycouval ze dveří dřív, než do nich vešel.

Ve stejném duchu teď pokračuje celá Fialova vláda.

Tohle není styl Přísahy. My jednoznačně podporujeme, aby všichni ministři museli předkládat soupis majetku a aby lidi jasně věděli, jak se mění majetkové poměry ministrů za dobu ve funkci. Protože jenom takhle dokážeme posvítit na obrovského vypaseného pavouka vztahů v Česku.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…