Sládeček (SPD): Zavedením korespondenční volby končí i ty poslední zbytky demokracie

26.01.2024 12:04 | Komentář

Korespondenční volby jsou pro mě z mnoha důvodů nepřijatelné.

Sládeček (SPD): Zavedením korespondenční volby končí i ty poslední zbytky demokracie
Foto: archiv KS
Popisek: Poslanec SPD Karel Sládeček

Tím řekněme nejmenším důvodem je fakt, že mi nepřipadá normální, aby občané, kteří u nás nežijí měli možnost mluvit do toho, jak chceme žít my. Malý příklad:

Když přijdu k někomu na návštěvu, tak i kdyby měl uprostřed obýváku nasazený strom, je to jeho věc a já mu do toho nemohu mluvit, protože tam nebydlím. To mi připadá normální, logické a slušné.

Ale čeští občané v zahraničí možnost volit mají a argument, že chudáci musí cestovat do volebních místností i několik set kilometrů mi připadá lichý. Volby totiž nejsou každý měsíc, že?

Argument vládních stran, že jsme jednou z mála zemí, kde ještě není zavedena korespondenční volba, je úplně mimo. Chtějí snad říct, že když se může podvádět jinde, musí se i u nás?

Argument koalice, že se hnutí SPD či ANO bojí, že nedostanou ze zahraničí mnoho hlasů je dle mého názoru postavený na hlavu. Je to totiž přesně naopak. Strany koalice jsou si vědomy, že v dalších volbách nedostanou od našich voličů dostatečný počet hlasů, aby mohly pokračovat v destrukci České republiky a plnění si vlastních kapes, tudíž si potřebný počet musí zajistit korespondenční volbou, u které lze dělat velké čachry neboli, která se dá lehce zmanipulovat.

Nejhorší na tom všem je ale fakt, že zavedením korespondenční volby končí i ty poslední zbytky demokracie, kterou v naší zemi ještě máme. To opravdu chcete? Já tedy ne a proto spolu s kolegy uděláme vše co můžeme, aby k tomu nedošlo!

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Karel Sládeček, MBA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

9:02 Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

„Vážení občané, zlevňuje se,“ oddechl si premiér Petr Fiala poté, co si ve Strakově akademii otevřel…