Sládek (SPR-RSČ): Soudce synonymem pro korupci, podvody a nespravedlnost?

12.04.2017 11:23

Již léta upozorňuji na naprosto nefunkční systém justice. Bývalá nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová to konec konců potvrdila svým výrokem o justiční mafii. Soudcem může být dnes jmenován čerstvý absolvent právnické fakulty po pouhých dvou lete

Sládek (SPR-RSČ): Soudce synonymem pro korupci, podvody a nespravedlnost?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

To ze všeho nejvíce připomíná komunistické rychlokvašáky, kdy byly ze závodů povolány dělnické kádry a po dvouletém pochybném školení se z nich stávali doktoři obojího práva a soudci. Tento systém vedl k naprosté nespravedlnosti, kdy se soudci neřídili svědomím a právem, ale jenom svým stranickým přesvědčením.

Poté ovšem soudci z období totality, a to včetně těch, kdo byli členy komunistické strany anebo se přímo podíleli na pronásledování odpůrců zločinného komunistického režimu.

Proto je naprosto legitimní otázka, zda takovýto systém naplněný takovými osobami může být jiný, než nespravedlivý. Když ten předchozí byl jasně nespravedlivý, proč by tento měl být jiný. Vždyť se nezměnilo vůbec nic.

Jediným lékem je realizace dvacet let starého programu SPR – RSČ. Přímá volba soudců občany, požadavek dvaceti let praxe v právním oboru, naprostá nejen trestní, ale i občanská bezúhonnost. Práce soudce není zaměstnání je to poslaní a především služba občanům, kteří mají mít právo soudce zvolit, ale také odvolat.

Ke všem stížnostem na katastrofální selhávání systému justice, na rozsudky, které jsou pošlapáním práva a spravedlnosti, kriminální jednání zkorumpovaných soudců, deviace včetně pedofilie přistupuje nyní další závažné porušení přinejmenším morálky.

Soudci pobírají statisícový plat. Požívají další výhody včetně takřka stoprocentní nedotknutelnosti. To jim však nebrání v tom, aby doslova zneužívali sociální systém. Byty, které jsou prioritně určeny pro lidi chudé, z nejnižších příjmových skupin, invalidy, matky samoživitelky, prostě pro naše nejpotřebnější spoluobčany, jsou v masovém měřítku obsazovány soudci.

Takových případů je jenom v Praze, jak upozornil server Seznam.cz více jak 60 (slovy šedesát). Ti všichni by nejspíše ze svých stotisícových platů, vyplácených z našich daní a pravidelně zvyšovaných nemohli zaplatit třeba 120 korun za metr čtvereční. Na to jsou nejspíše moc chudí, a proto se nestydí obývat sociální byty, kde je nájemné 60 korun za metr čtvereční.

Někdo by mohl nad takovým proviněním mávnout rukou. Jistě, pokud by se ho dopustil obyčejný člověk, tak je to jenom pochybení. Jenže se ho dopouštějí soudci, a to v masovém měřítku. Osoby, které by měly mít nejvyšší morální kvality, protože rozhodují o osudech druhých. Jak se můžeme spolehnout na jejich rozhodování, když víme, že jsou do morku kosti zkažení?

Nemůžeme! A nemá ani význam tvrdit, že když budou odvoláni provinilci třeba z této kauzy levných bytů, že to vyřeší problém. Stejně jako v i jiných oblastech naší společnosti ( exekutoři, politika… ) je i zde prohnilost tak alarmující, že ji vyřeší jen odvolání všech soudců a volba nových.

Převzato z profilu.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…