Sládek (SPR-RSČ): Tradiční průběh prezidentských voleb?

24.04.2017 9:10

Neprávem opomíjený je zakladatel Front National, muž, který tuto stranu pozvedl do nejvyšších pater francouzské politiky, mimo jiné do Evropského parlamentu a druhého kola prezidentských voleb. Hovořím, jak jste jistě pochopili o Jean-Marie Le Penovi.

Sládek (SPR-RSČ): Tradiční průběh prezidentských voleb?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Média a především internet jsou plné komentářů a odhadů výsledku druhého kola francouzských prezidentských voleb.

V minulosti i Jean-Marie Le Pen postoupil do druhého kola. Právě tak v minulosti se okamžitě sjednotily všechny protivlastenecké síly a jejich kandidáti vyzývali ve jménu záchrany Francie k podpoře toho kandidáta, který se dostal s Jean-Marie do druhého kola. Je zvláštní, jak si najednou notuje levice s pravicí a jednotně postupují proti vlasteneckému kandidátovi. Proč tyto osoby vůbec kandidují a předstírají nějaký program, když nakonec splynou v jednu protinárodně orientovanou frontu? Komu slouží, za čí peníze?  

Ovšem stejná situace byla i v Rakousku, kde se proti Norbertu Hofferovi postavili všichni ostatní a ten prohrál.

Tendence je zcela jasná. Stále více politiků vlasteneckých a protiunijních se v Evropě dostává do popředí. A nejen v Evropě. Ve Spojených státech zvítězil D. J. Trump. Budoucnost je jasná, jde jen o to vydržet a vítězství právě tohoto typu politiků je jen otázkou času, a právě té zmíněné výdrže.

Ovšem politické systémy založené na demokracii se přeci jenom podstatně liší. Prezidentský systém v USA je velmi silný. Přesto se prezidentovi za prvních sto dní nepodařilo prosadit takřka nic ze svého předvolebního programu. Nestaví se zeď proti přivandrovalcům, nebylo zrušeno povinné zdravotní pojištění a po pevném postoji vůči čínské rozpínavosti a imperialismu není ani památky. Oproti americkému systému jsou ty evropské mnohem měkčí. V Rakousku je prezident jen reprezentativní osobou, ve Francii je sice polo prezidentský systém, kde prezident může zasahovat výrazně do složení vlády a má na starosti zahraniční politiku, avšak ani zde by zvolení vlasteneckého kandidáta pravděpodobně nepřineslo okamžitý výsledek. Výsledek v podobě odchodu Francie z Evropské unie, i když by právě zvolení dcery Jena-Marie znamenalo pro bruselskou byrokratickou centrálu hodně problémů. Neméně významný je i požadavek zastavení přílivu přivandrovalců a deportace všech přivandrovalců, kteří jsou v Evropě nelegálně.

Ať jsou však jednotlivé detaily programu a pravomocí porovnávaných prezidentů, jakkoliv významné, jedno je jisté, přejeme si jistě my všichni zcela upřímně, aby v Paříži zvítězil zdravý rozum, vlastenectví a odpor vůči Evropské unii. Přejeme ze srdce, aby nad sídlem francouzského prezidenta mohla opět hrdě vlát standarda oznamující, že lid Francie opět převzal vládu věcí svých do svých rukou.    

Převzato z profilu.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …