Šmarda (ČSSD): Přicházíme s vizuálně čistým, moderním stylem

12.06.2023 9:21 | Tisková zpráva

Sociální demokracie musí být srozumitelná, moderní, úspěšná. Prochází výraznou obrodou a návratem k základním sociálně demokratickým hodnotám. To vše se promítá do modernizovaného vizuálního stylu, názvu a především do způsobu komunikace.

Šmarda (ČSSD): Přicházíme s vizuálně čistým, moderním stylem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Michal Šmarda

„Historickou změnu jsme nastartovali na lednovém sjezdu. Ten nám dal za úkol ji připravit. Dnes se s výsledky naší práce ztotožnila celá strana. Sociální demokracie zjednodušuje název, tvář i obsah. Chceme být viditelnou a snadno rozeznatelnou alternativou pro ty, kdo chtějí změnu k lepšímu pro všechny,“ uvedl předseda Sociální demokracie Michal Šmarda.

„Lidé očekávají, že strana, která reprezentuje zásadní společenské hodnoty, bude komunikovat srozumitelně. Proto přicházíme s vizuálně čistým, moderním stylem. Sociální demokracie v minulosti používala odlišná loga v době různých volebních kampaní, často jsme je měnili jen po pár měsících. Víme, jak důležitá je pro lidi stálost a předvídatelnost. Sociální demokracie díky nové moderní vizuální identitě získává prostor vystupovat ve všech kampaních a na všech místech jako jasná a rozpoznatelná alternativa. Velkou grafickou proměnou se zároveň vracíme k růži, tradičnímu symbolu evropské levice i odkazu k dobám našich velkých úspěchů,“ vysvětluje dále Michal Šmarda. Dodává přitom, že okvětní lístek růže a z okvětních lístků složený květ jsou tradičním symbolem české levice i sociálně demokratických stran napříč Evropou. „S růží v logu i na praporech se hlásíme k tradicím, hodnotám a programu sociální demokracie. Rozvíjíme je, překládáme do nové doby, ale jejich vyznění nehodláme měnit,“ říká.

Nová je i barevnost, která nahrazuje původní červenou či oranžovou barvu. Sociální demokracie zvolila příjemný cihlový odstín. „Z cihel se dá stavět dům pro lepší budoucnost. Červená v různých odstínech byla v logu sociální demokracie přítomná od počátku. Barva působí moderně, díky ní bude sociální demokracie snadno rozlišitelná od dalších politických stran v Česku,“ vyzdvihuje Michal Šmarda.

Zestruční se i název z České sociální demokratické strany na Sociální demokracii. Nadále zůstáváme tradiční a spolehlivou politickou stranou. Název strany se v minulosti měnil několikrát, tím novým podtrhujeme to nejpodstatnější, tedy sociálně demokratickou politiku.

„Při vytváření nové identity jsme každý krok pečlivě konzultovali se současnými i potenciálními voliči Sociální demokracie. Nejde o jednostranný návrh vedení strany nebo marketingových agentur, ale společnou práci s příznivci a potenciálními voliči. Proto věříme, že lidé změnu přijmou. Hlavně je ale bude zajímat to, jakou politiku Sociální demokracie přináší, a my uděláme vše proto, abychom je nezklamali,“ podtrhla místopředsedkyně sociálních demokratů Daniela Ostrá.

Nemění se však jen kabát sociální demokracie. „Sociální demokracie je odhodlána nabídnout alternativu k populistům i neoliberálům. Nebudeme pro nikoho služkou k prosazování jeho cílů. Máme své vlastní cíle – společnost, kde si lidé budou mezi sebou důvěřovat a kde společně budou moci důvěřovat veřejnému státu. To vyžaduje velké úsilí a značné změny. Naším cílem je, aby lidé z dnešních krizí vyšli silnější. Tentokrát všichni. My se změnami začínáme u sebe. Přiznali jsme chyby, pochopili je a poučili se z nich. Změnili jsme způsob práce i uvažování,“ říká Michal Šmarda. A pokračuje: „Našich Deset zásad sociální demokracie říká, jaké jsou hodnoty Sociální demokracie a jakou společnost chceme společně s lidmi vytvářet. Svobodnou společnost, ve které lidé nezažívají strach z budoucnosti. Spravedlivou společnost, která srovnává šance mezi lidmi. Solidární společnost, díky které lidé sdílejí náklady na veřejný stát a jeho kvalitní a dostupné služby. Hodnoty sociální demokracie jsou cestou k prosperitě lidí ve spravedlivé společnosti. Tentokrát všech.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tahle resuscitace nevychazí z členské základy, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekamenožrout zelený , 12.06.2023 10:45:14
ale od skupinky funkcionářů, kteří se snaží udržet si své pohodlné živobytí. A jejich zájem se možná hodí někomu, kdo si tu politickou stranu chce levně koupit ......

|  7 |  0

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

12:06 Hejtman Kuba: Až se v prosinci otevře dálnice, budou moci Budějčáci užívat i novou komunikaci

Slavnostním poklepem na základní kámen byla v úterý 23. dubna 2024 zahájena 6. etapa výstavby zanádr…