Šmída (Piráti): K Pirátům se přidal i Zeman. "OSA je vyděračská organizace!"

19.09.2016 14:39

Piráti vítají zvyšující se odpor proti OSA. A dostává se jim podpory od lidí, od kterých by to ani nečekali.

Šmída (Piráti): K Pirátům se přidal i Zeman. "OSA je vyděračská organizace!"
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Ač by se mohlo zdát, že proti "kulturní" frontě různých Davidů a Jandů se bude každý politik ostýchat vystoupit, je s podivem, kolik z nich se nyní připojuje k dlouholetému pirátskému boji proti absurdním požadavkům OSA. 

Piráti přivítali aktivity senátora Valenty a nyní dokonce na setkání s občany v Pardubickém kraji prohlásil i Miloš Zeman, že OSA je vyděračská organizace, její nároky jsou přehnané.

Dokonce i premiér Sobotka vyjádřil přesvědčení, že zvýšení poplatků OSA je obrovské, ale zároveň dodal, že vláda s tím nemůže nic dělat.

Piráti tedy zvou prezidenta, premiéra i všechny ostatní podobně smýšlející na demonstraci ve čtvrtek 22. září v 11:30 před sídlem OSA (Československé armády 20, Praha 6), odkud se pak půjde na ministerstvo kultury (Milady Horákové 139). Asociace místních samospráv, Asociace hotelů a restaurací a Česká Pirátská strana chtějí upozornit na skutečný problém, který ovlivňuje životy (a především peněženky) takřka všech lidí.

Pokud je na OSU krátká i vláda, pomůže jen společenský tlak.

Místopředseda Pirátů Šmída dodává: "OSA je neprůhledná neziskovka, která vybírá  daně, jejichž výši si sama určuje. To je smrtící kombinace a neudržitelný stav. Piráti na to upozorňují od svého vzniku, ale jsme zvyklí, že máme před zbytkem politické scény v mnohých tématech náskok."

A můžeme jen doufat, že podobné nastolování pirátských témat bude pokračovat i v budoucnu, neboť stále je v českém právním řádu řada dalších absurdit, které by si zasloužily řešení.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …