Sněm Strany soukromníků ČR zvolil staronové vedení strany

08.06.2019 19:49

V sobotu 8. června 2019 se v Holicích konal v pořadí již 11. republikový sněm Strany soukromníků České republiky. Delegáti z celé republiky si nejen připomněli 100 let živnostenské politiky, ale také odstartovali přípravu na krajské volby 2020. Kromě toho potvrdili Petra Bajera ve funkci předsedy Strany soukromníků ČR.

Sněm Strany soukromníků ČR zvolil staronové vedení strany
Foto: Soukromníci
Popisek: STRANA SOUKROMNÍKŮ ČESKÉ REPUBLIKY

„Strana soukromníků ČR celou dobu tvrdě hájí principy svobody a soukromí a je jedinou skutečnou politickou sebeobranou živnostníků a malých a středních podnikatelů. Byla to právě Strana soukromníků ČR, která začala poukazovat na nastupující šikanu a útlak živnostníků ze strany státu, posilování státní moci a omezování svobody podnikání. A jsme odhodláni v této činnosti i nadále pokračovat,“ řekl Petr Bajer, kterého republikový sněm Strany soukromníků ČR opět zvolil předsedou strany.

„Ihned po republikovém sněmu začínáme připravovat krajské volby. Postupně zahájíme sérii jednání s potenciálními koaličními partnery tak, abychom si co nejdříve vyjasnili konkrétní postup v jednotlivých krajích. Naši ambicí je maximálně spojit síly s relevantními partnery a nabídnout voličům velmi kvalitní osobnosti,“ dodal Petr Bajer.

Strana soukromníků ČR si také zvolila 42 členů rozšířeného předsednictva, které reprezentuje všech 14 krajských organizací. „Velká tíha zodpovědnosti bude teď ležet na bedrech krajských předsedů a já jsem přesvědčený, že nové složení vedení strany je dobrým předpokladem, že budeme v nadcházejících volbách ještě úspěšnější,“ uvedl Petr Bajer.

Prvním místopředsedou Strany soukromníků ČR bude i pro další období Ladislav Línek. Řadovými místopředsedy budou Petr Thaisz a Jiří Hojgr. Předsednictvo strany pak doplní Jan Baránek, Michal Dvouletý, Ivana Snítilová, Petr Jurča a Ota Jarolímek.

Historicky prvním čestným členem Strany soukromníků ČR se stal Bedřich Danda, dlouholetý místopředseda strany, místopředseda Sdružení podnikatelů a živnostníků ČR, který dříve působil také jako náměstek ministra průmyslu a obchodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…