Snížek (Piráti): Jak kuchaři spravovali silnice

23.02.2020 18:19

Už jste tu pohádku od naší hejtmanky Jaroslavy Jermanové z ANO asi slyšeli. Podezřelé stamilionové zakázky středočeských silničářů jsou v pořádku, ačkoliv podle znalců nikdy nebyly provedeny. A přestože firmu i kraj vyšetřuje policie a Národní centrála proti organizovanému zločinu.

Snížek (Piráti): Jak kuchaři spravovali silnice
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Pro připomenutí – naše krajská správa a údržba silnic přidělila v minulých dvou letech firmě Culinaria Art, kterou vlastní šéfkuchař Robert Chejn, dvě zakázky na ošetření alejí podél málo frekventovaných silnic na Kolínsku a Kutnohorsku. Firma přitom takové služby nikdy veřejně nenabízela a na internetových stránkách se prezentuje výhradně jako provozovatel hotelu.

Šéf středočeských silničářů Zdeněk Dvořák tvrdí, že se se šéfkuchařem Robertem Chejnem vlastně nezná. Nyní se však v mediích objevily nové informace, které to zpochybňují. Nejenže Zdeněk Dvořák má dům v Ratboři u Kolína, kde Robert Chejn provozuje hotel Chateau Kotěra, ale navíc jsou oba členové stejného mysliveckého sdružení. Taky vám to zní jako pohádka?

Není to ale první případ. Správa silnic za jednu podobnou soutěž v hodnotě 24 milionů korun dostala od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže pokutu 300 tisíc.

Co na to říká pirátský kandidát na středočeského hejtmana Jiří Snížek:

“Věřím, že za rok už podobné přihrávání zakázek a zpronevěra veřejných peněz nebudou možné, protože Středočeši ve volbách vyjádří nesouhlas s takovýmto jednáním. Jako Piráti máme jednoznačný protikorupční program a přísná pravidla transparentnosti aplikujeme i na sebe. Lidé nám prostě uvidí pod ruce.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).