Sobotka (ODS): Populismus opět zvítězil

19.12.2017 13:30

Vyjádření MUDr. Přemysla Sobotky, náměstka hejtmana Libereckého kraje pro resort zdravotnictví, k navýšení platů všech zdravotníků o deset procent

Sobotka (ODS): Populismus opět zvítězil
Foto: ODS
Popisek: Přemysl Sobotka

Vzhledem k tomu, že minulá vláda rozhodla o navýšení platů všech zdravotníků o 10 % (od 1. 1. 2018), prověřovali jsme schopnost zdravotnických zařízení tento slib splnit.

Výsledek není překvapením. Až na Krajskou nemocnici v Liberci (KNL, a.s.), která má velmi dobré ekonomické výsledky, a tak může 10 % přidat, mají ostatní zařízení obrovský problém s realizací.

Úhradová vyhláška umožní navýšení maximálně o 7 %, a ani to mnohde není možné.

Znovu se ukázalo, jak populistický slib vlády výrazně poškozuje ekonomiku ve zdravotnictví a vůbec nereaguje na situaci v nemocnicích. Navíc slib dnes už bývalého ministra Ludvíka, že náklady na zvýšení platů budou v úhradové vyhlášce, se ukázal jako falešný. K navýšení o 10 % musíme připočítat i částku 2.000 Kč pro sestry ve třísměnném provozu, to již také musí nemocnice platit ze svého.

Podle informací z Komise Asociace krajů ČR pro zdravotnictví je situace obdobná ve všech krajích. Opravdu smutný obraz populismu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…