Sobotka: Pozvání na sobotní sněm slovenské strany SMER-SD mne velmi těší

05.12.2014 19:51

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka míří na sjezd slovenského SMERu-SD

Sobotka: Pozvání na sobotní sněm slovenské strany SMER-SD mne velmi těší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka zítra zamíří na slavnostní sjezd slovenského SMERu-sociální demokracie. V Nitře se setká s premiérem a předsedou slovenských sociálních demokratů Robertem Ficem a přednese projev. Očekává se rovněž diskuse obou stran k aktuálním otázkám sociálnědemokratické, resp. vládní politiky v ČR a SR. ČSSD pojí se slovenskými kolegy intenzivní a přátelské vztahy.

„S Robertem Ficem a dalšími představiteli SMERu-sociální demokracie jsem dlouhodobě v přátelském kontaktu. Pozvání na sobotní sněm strany mne velmi těší ale také proto, že budu mít možnost získat více informací mimo jiné o slovenských komunálních volbách minulý měsíc, díky nimž sociální demokraté se ziskem 847 primátorů a starostů oproti roku 2010, kdy obdrželi 599 těchto postů, výrazně posílili,“ podotkl Bohuslav Sobotka.

Sjezd SMERu-SD se uskutečňuje při příležitosti 15. výročí založení slovenské levicové strany. Dodejme, že významné výročí si v uplynulých dnech připomněla také česká sociální demokracie, když oslavila 25 let od obnovení činnosti v době sametové revoluce. 

Bohuslav Sobotka veze za ČSSD řadu tuzemských témat pro zajímavou a přátelskou politickou diskusi. Jedno z nich představuje úspěšné vnitrostranické referendum, jehož výsledky bude do stanov strany zapracovávat březnový sjezd, na který dostane pozvánku samozřejmě také předseda SMERu-SD Robert Fico.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Malý (Trikolora): Chcete v ČR chalífát?

10:14 Malý (Trikolora): Chcete v ČR chalífát?

Pro ty, kteří Trikoloru neoprávněně nálepkují, že jsme náckové, že jen strašíme migrací: V Německu j…