Sobotka: Pozvání na sobotní sněm slovenské strany SMER-SD mne velmi těší

05.12.2014 19:51

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka míří na sjezd slovenského SMERu-SD

Sobotka: Pozvání na sobotní sněm slovenské strany SMER-SD mne velmi těší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka zítra zamíří na slavnostní sjezd slovenského SMERu-sociální demokracie. V Nitře se setká s premiérem a předsedou slovenských sociálních demokratů Robertem Ficem a přednese projev. Očekává se rovněž diskuse obou stran k aktuálním otázkám sociálnědemokratické, resp. vládní politiky v ČR a SR. ČSSD pojí se slovenskými kolegy intenzivní a přátelské vztahy.

„S Robertem Ficem a dalšími představiteli SMERu-sociální demokracie jsem dlouhodobě v přátelském kontaktu. Pozvání na sobotní sněm strany mne velmi těší ale také proto, že budu mít možnost získat více informací mimo jiné o slovenských komunálních volbách minulý měsíc, díky nimž sociální demokraté se ziskem 847 primátorů a starostů oproti roku 2010, kdy obdrželi 599 těchto postů, výrazně posílili,“ podotkl Bohuslav Sobotka.

Sjezd SMERu-SD se uskutečňuje při příležitosti 15. výročí založení slovenské levicové strany. Dodejme, že významné výročí si v uplynulých dnech připomněla také česká sociální demokracie, když oslavila 25 let od obnovení činnosti v době sametové revoluce. 

Bohuslav Sobotka veze za ČSSD řadu tuzemských témat pro zajímavou a přátelskou politickou diskusi. Jedno z nich představuje úspěšné vnitrostranické referendum, jehož výsledky bude do stanov strany zapracovávat březnový sjezd, na který dostane pozvánku samozřejmě také předseda SMERu-SD Robert Fico.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Pan premiér udělal to nejhorší, co mohl, opět rozdělil společnost

17:17 Havlíček (ANO): Pan premiér udělal to nejhorší, co mohl, opět rozdělil společnost

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k rozdělování společnosti