Sobotka: Světle modrý ptáček skutečnou ODS nezmění

11.09.2013 15:08

Občanští demokraté dnešním představením volební kampaně konečně otevřeně přiznali, že nabízet voličům pravou tvář ODS nemá valného smyslu a po sedmi letech vládnutí završeného pádem Nečasova kabinetu, je symbol tmavě modré pravice nevratně zničen.

Sobotka: Světle modrý ptáček skutečnou ODS nezmění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Skrývat politickou stranu, kterou z logiky věci tvoří lidé a jejich myšlenky za cizí značku, je jistě brilantní marketingový trik, nemyslím si však, že si to voliči zaslouží.

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptali jsme se mezi 11.-15. zářím, hlasování skončilo

10%
35%
4%
3%
3%
1%
hlasovalo: 59876 lidí

Je dobře, že ODS začíná kampaň s pokorou, měli by však začít zejména s omluvou občanům, kteří byli v posledních třech letech konfrontování s panem Kubou proklamovanými rychlými a kvalitními službami poskytovaných státem.  Maminky s dětmi a nezaměstnaní si jistě vzpomenou, jaké bylo marné čekání na rodičovskou či podporu v nezaměstnanosti, protože Úřady práce jsou v katastrofálním stavu. Motoristé si jistě pamatují desítky hodin čekání na registru motorových vozidel, při vyřízení jednoduchého úkonu. Rodiny s malými dětmi naplno pocítili zdražování, když pravice skokově zvýšila DPH. Senioři jistě přivítali pomocnou ruku státu, která jim zmrazila penze a zdražila tolik potřebnou lékařskou péči. To je skutečnost a líbivé výmluvy na koaliční partnery nezmění nic na tom, že to byli poslanci ODS, kdo se podílel na rozvratu základních funkcí státu, na které mají občané za své daně nárok. Byli to také představitelé ODS, kdo se podílel na odklepnutí 134 miliardového dárku v podobě církevních restitucí.

Sociální demokraté se teď budou soustředit na to, aby se po sedmi letech další návrat pravice nekonal.  Po volbách bude nutné řešit skutečné problémy státu. Česká republika potřebuje nastartovat hospodářský růst, zavést pořádek do výběru daní a dát do pořádku celou řadu dalších oblastí, ve kterých po sobě pravice zanechala naprostý chaos.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!