Sobotka: Vojáci na zahraničních misích, to je poslání, vyžadující odvahu, nasazení a profesionalitu

20.09.2014 13:23

Premiér Sobotka zahájil Dny NATO a Vzdušných sil Armády ČR v Ostravě

Sobotka: Vojáci na zahraničních misích, to je poslání, vyžadující odvahu, nasazení a profesionalitu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v sobotu 20. září 2014 zúčastnil společně s ministrem obrany Martinem Stropnickým, ministrem vnitra Milanem Chovancem a ministrem kultury Danielem Hermanem XIV. Dnů NATO a V. Dnů Vzdušných sil Armády ČR v Ostravě.

„Chtěl bych poděkovat všem příslušnicím a příslušníkům Armády České republiky za profesionální práci, kterou odváděli a odvádí ve prospěch naší republiky. Samostatně bych chtěl poděkovat těm, kteří působili a působí na zahraničních misích, je to poslání, které vyžaduje odvahu, vysoké nasazení  a vysokou míru profesionality,“ řekl premiér Bohuslav Sobotka při zahájení.

Dále předseda vlády zdůraznil důležitost výdajů na obranu: „V pondělí budeme projednávat rozpočet a jsem rád, že mohu oznámit, že příští rok získá obrana 43,5 korun a další roky budeme tento rozpočet dále zvyšovat v průměru o 2,5 miliardy korun. Ovšem nejde jenom o to posílit výdaje na obranu, jde o to, aby byly efektivní, aby měly smysl, aby se měl šanci zapojit i český obranný průmysl a výdaje na obranu posílily zaměstnanost a prosperitu naší země.“

Na Dnech NATO a Vzdušných sil AČR také slavnostně proběhl podpis o připravenosti obranných průmyslů zemí V4 k realizaci společného radarového programu.

Dny NATO a Dny Vzdušných sil Armády ČR představily vojenskou a leteckou techniku, bezpečnostní a záchranářské složky ve statických i dynamických ukázkách. Jsou největší akcí svého druhu ve střední Evropě. Letos se jí zúčastnily jednotky ze 16 zemí. Největší přehlídka svého druhu v Evropě nabídla kromě atraktivní vojenské techniky také prezentaci policie, hasičů nebo vězeňské služby a celní správy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.