Šojdrová (KDU-ČSL): Brexit je lekce pro skutečné vlastence

24.03.2019 10:43

Všímáte si po naší krásné vlasti četných cedulek s nápisy typu „financováno z prostředků EU“? Pokud ne, je to škoda. Republika je jimi doslova obsypaná.

Šojdrová (KDU-ČSL): Brexit je lekce pro skutečné vlastence
Foto: Daniela Černá
Popisek: Michaela Šojdrová

Ano, vybudované či zrekonstruované dopravní komunikace, kanalizace, kulturní památky, školy, výzkumná centra, vytvořená pracovní místa a mnoho jiného. To všechno jsou materiální výhody našeho členství v EU.

Těch nemateriálních je snad ještě mnohem víc. Patříme prostě do elitního klubu. Bylo by fajn si to už konečně uvědomit. A být na to hrdý!

A přece se dnes najdou mnozí, kteří do tohoto klubu patřit nechtějí. A prosazují i u nás „odchod po anglicku“ – jak hlásá slogan jedné z politických stran, v jejímž čele stojí muž, který ještě donedávna spojoval svou tvář s jistým „Úsvitem přímé demokracie“. Více ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…