Šojdrová (KDU-ČSL): Lídři EU vědí, jak se pod Babišem třese židle

30.06.2019 21:41

Komentář na facebookovém profilu k pozici premiéra Babiše v rámci Evropské unie

Šojdrová (KDU-ČSL): Lídři EU vědí, jak se pod Babišem třese židle
Foto: Daniela Černá
Popisek: Michaela Šojdrová

Je dobře, že opozice vyvolala (byť zatím neúspěšné) hlasování o nedůvěře vládě, byť si musela vytrpět 17hodinové martyrium ve sněmovně, kdy musela poslouchat Babišovy ministry o tom, jak naše země díky nim vzkvétá. Diskuse poslanců s ministry jasně ukázala, že opoziční strany chápou, co lidé na demonstracích požadují a proč. Naopak ministři v čele s premiérem zřejmě vůbec nechtějí chápat, o co tady jde a jak zásadním problémů šéf vlády čelí.

Opozice musí tlačit dál. Pokud opoziční strany občanskou společnost zklamou, pak tato vezme věci do svých rukou a založí nové Občanské fórum. Nebo v listopadu obsadí kromě střechy Molochova i okna a střechy „kachlíkárny“ (Ministerstva vnitra)?

Tuto vládu drží u moci komunisté, kteří tentokrát - na rozdíl od roku 1989 - tlaku Letenské pláně nepodlehli. Toho všeho si Evropa všímá. Na nás europoslancích bude, abychom dále dohlíželi na to, že se Babišovy kauzy nezametou pod koberec - v Bruselu ani v Praze.

Babiš všem vykládá, jak jej v Evropské radě lídři EU respektují. Mé informace jsou odlišné. Macron jeho hlas potřebuje pro své zákulisní hry ohledně předsedy Komise, ale jinak se k němu moc nehlásí. Ostatní politické síly jakbysmet. Lídři EU vědí, v jaké je pozici a střetu zájmů a jak se pod ním třese židle. To pochopitelně velmi oslabuje jeho možnost hájit naše zájmy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…