Šojdrová (KDU-ČSL): V sázce je i dobré jméno České republiky

21.12.2019 22:31

Evropský parlament v úterý 17. prosince vedl rozpravu o střetu zájmů a korupci dotýkající se ochrany finančních zájmů Evropské unie v členských státech. Přestože rozprava byla obecná, nejvíce se během hodinové debaty skloňovalo jméno současného českého premiéra Andreje Babiše.

Šojdrová (KDU-ČSL): V sázce je i dobré jméno České republiky
Foto: Daniela Černá
Popisek: Michaela Šojdrová

Europoslankyně Michaela Šojdrová vystoupila s příspěvkem, ve které upozornila na to, že podstatná část české veřejnosti se shoduje na tom, že evropské prostředky musí být rozdělovány v souladu s pravidly: „A i proto se lidé opakovaně vydávají do ulic a v rámci iniciativy „Milion chvilek pro demokracii“ požadují demisi premiéra, “řekla na ve Štrasburku Šojdrová a dodala:

„Konkrétně jde o to, že je nemravné, aby šéfové vlád měli zisk z evropských dotací pro své firmy. S tím přece nikdo nemůže souhlasit. Proto máme novelu finančního nařízení, podle které je nutno střet zájmů vyloučit. Je mi velmi líto, že nyní jev souvislosti se střetem zájmů premiéra v sázce i dobré jméno České republiky,“ řekla na plénu Šojdrová

Evropský parlament bude projednávat střet zájmů premiéra Andreje Babiše a jeho důsledky na plenárním zasedání v lednu 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.