Soukromníci: Konec frází. pojmenujme věc správným jménem

24.03.2016 18:32

Po útocích v Belgii se do Evropy v plné síle vrátil strach. Strach z toho, co se stalo, strach z toho, kdy a kde fanatici udeří příště.

Soukromníci: Konec frází. pojmenujme věc správným jménem
Foto: Strana soukromníků ČR
Popisek: Strana soukromníků ČR, logo.

Jedinou šancí je tento strach překonat. A ze všeho nejdříve se musíme zbavit strachu nazývat věci pravým jménem. Náboženství, plodící tolik všehoschopných fanatiků, prostě není s evropskými hodnotami slučitelné. Prostě není. Multikulturní společnost je možná jen tehdy, pokud se všechny strany shodují na základních principech – a mezi ně v Evropě rozhodně patří úcta k životu a majetku druhých. My jsme ale svědky něčeho zcela jiného.

Musíme také překonat strach z razantní obrany a začít skutečně jednat. Současná migrační vlna je mimo jiné oním pomyslným Trojským koněm. Pomáhá vytvářet podhoubí právě pro to, čeho jsme byli svědky ve Francii a nyní i v Belgii. Evropa musí rázně bouchnout dveřmi a nevpouštět migranty na své území. Pokud k tomu není odvaha v rámci Evropské unie, pak se vraťme k přísnému střežení našich vlastních hranic. Ať to stojí, co to stojí. Lidské životy jsou nenahraditelné. Vyjádření soustrasti je jen lidskou slušností, rozhodně to tím nesmí skončit.

Je nám velmi líto toho, co se stalo v úterý v Belgii. Cítíme s rodinami obětí. Zmar desítek životů nás ale musí posunout – dál od představy, že jde o nahodilé činy, a blíže k uvědomění si toho, že celá Evropa je ve velkém ohrožení.

Petr Bajer, předseda Strany soukromníků ČR
Rudolf Baránek, 1. místopředseda Strany soukromníků ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…