Soukromníci: Na sponkách ušetřili, miliardy ale letí komínem

11.02.2017 8:34

Úřad vlády se pochlubil, že už třetí rok po sobě snižuje náklady na své hospodaření. Údajně nevyčerpal celou miliardu, kterou měl ve svém loňském rozpočtu k dispozici. Úsporná opatření se dotkla nákupu služeb, energií i materiálu – od kancelářského papíru až po hygienické potřeby.

Soukromníci: Na sponkách ušetřili, miliardy ale letí komínem
Foto: Strana soukromníků ČR
Popisek: Strana soukromníků ČR, logo.

V době, kdy právě ze Strakovy akademie, sídla vlády, snad každý den přicházejí rozhodnutí mající za následek další a další výdeje státního rozpočtu, je takové oznámení o úspoře energií v hodnotě 1,7 milionu korun minimálně úsměvné.

Těmi skutečně podstatnými čísly se totiž stát moc nechlubí. Žádná tisková zpráva o tom, že od roku 2012 do loňského podzimu vzrostl počet státních zaměstnanců o 23 000 a náklady na ně o 16,6 miliardy korun, nevyšla. Stejně tak nikdo neprezentuje, že letos přibude dalších 7 600 erárem placených lidí, čímž výdaje na platy vzrostou na 162 miliard korun. Takže ano, spořit na hygienických potřebách a kancelářských sponkách se dá, ale skutečné úspory jsou jinde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice