Soukromníci: Pocit absolutní moci je návykový

10.06.2022 10:57 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k šikaně podnikatelů státním aparátem

Soukromníci: Pocit absolutní moci je návykový
Foto: Soukromníci
Popisek: STRANA SOUKROMNÍKŮ ČESKÉ REPUBLIKY

Jsme přesvědčeni, že státní úředník je z podstaty věci zaměstnancem všech daňových poplatníků, a proto nám musí především pomáhat, ne bezmyšlenkovitě škodit. Uplynulé osmileté období bylo pro živnostníky a malé firmy velmi složité, protože si je levicová vláda vybrala jako oběť své populistické politiky.

Jednotliví ministři i předseda vlády zcela otevřeně nabádali státní aparát k tvrdému vymáhání protiústavních nařízení, hledání neexistujících daňových úniků a ukládání nepřiměřených sankcí. Finanční likvidace firem státní správou byla na denním pořádku.

Pocit absolutní moci je návykový, a proto nás ani nepřekvapuje, že i půl roku po jmenování nové vlády Petra Fialy stále narážíme na úředníky, kteří změnu nezaznamenali. Vláda by si proto měla na úřadech i v zákonech udělat velmi rychle pořádek a vyslat jasný signál, že osmileté období šikany podnikatelů skončilo.

Jedním z příkladů nepřiměřené a zbytečné sankce je i příběh podnikatele, jehož nesprávně formulovaný inzerát byl označen jako zvlášť závažný přestupek, za který obdržel tučnou pokutu.

Celý článek najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii