Soukup (ANO): Protest proti přijetí 80 syrských migrantů

26.07.2016 13:00

Česko v rámci dohody mezi EU a Tureckem o výměně uprchlíků přijme 80 syrských migrantů z tureckých uprchlických táborů. Lidovým novinám (LN) to potvrdila mluvčí ministerstva vnitra Hana Malá.

Soukup (ANO): Protest proti přijetí 80 syrských migrantů
Foto: red, jp
Popisek: Zdeněk Soukup (ANO)

Termín příjezdu migrantů MV zatím neupřesnilo. Podle některých zdrojů mají do ČR přijet do konce října. Je tedy čas rozhodnutí vlády přehodnotit.

V té souvislosti je třeba připomenout usnesení Poslanecké sněmovny z 22. 3. 2016, přijatého těsně před uzavřením dohody s Tureckem, podle kterého je premiér Sobotka zavázán nepřijmout žádné přerozdělovací mechanizmy pro přijímání migrantů. Premiér i někteří další ministři vlády ČR odmítli toto usnesení akceptovat.

Jenom malou satisfakcí je, že tím na sebe vzali odpovědnost za problémy s integrací migrantů i za další nožné scénáře - události posledních dnů v sousedním Bavorsku jsou varováním. Vedle toho je třeba připomenout také události po tak zvaném puči v Turecku. Hrozí, že tato země se vydává na cestu k otevřenému islamizmu. Je proto problematickým partnerem pro jakékoliv dohody.

Ze všech uvedených důvodů protestuji proti přijetí 80 migrantů ze Sýrie a žádám projednání celé záležitosti PS.

Zdeněk Soukup, poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

6:23 Rozvoral (SPD): O petice hnutí SPD je mezi občany po celé republice neustále velký zájem

Jsme jedním z prvních politických subjektů, který začal hned od svého vzniku hájit ve velké míře opr…