Stanjura (ODS): Nejsme zlobbovaní!

24.03.2021 13:27

Projev na 87. schůzi Poslanecké sněmovny 24. března k návrhu změny zákona o České národní bance.

Stanjura (ODS): Nejsme zlobbovaní!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

Já musím důrazně odmítnout slova Radima Fialy, že jsme zlobbovaní. Mohl bych použít hezké české přísloví "podle sebe soudím tebe". A musím odmítnout, že to je předvolební rétorika.

Anketa

Má být Slavia potrestána za údajné rasistické napadení hráče Glasgow Rangers?

4%
96%
hlasovalo: 10277 lidí

Jestli si fakt myslíte, že voliče nějakým zásadním způsobem zajímá debata, ve které padají výrazy jako kvantitativní uvolňování, monetární politika a podobně, tak to určitě není voličské téma a nemá to s volbami nic společného. Ty naše základní obavy jsme opakovaně vyjadřovali v průběhu druhého a třetího čtení a já je nebudu opakovat. Před chvílí to vlastně shrnul pan poslanec Skopeček. Nám tedy nejvíce vadí ta možnost nakupovat ty privátní dluhopisy a o tom se přeme. Je to podle mě legitimní souboj argumentů pro a proti. Prosil bych, abychom u tohoto zákona neřešili výroky pana premiéra. Není to součástí toho zákona, nechme si to na interpelace nebo na jiné možnosti, pak tu debatu odvádíme od té podstaty a podstata je, že se obáváme, že Česká národní banka může příliš tisknout peníze a riskantně nakupovat privátní dluhopisy. To jsou naše základní výhrady, které jsme tady opakovaně vznášeli a nekomentujme každou větu Andreje Babiše. On je schopný dneska říct, že to neřekl a zítra to zase zopakovat a pozítří říct, že to myslel jinak a popozítří zase říct, že to tedy tak myslel. To nemá žádnou cenu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách