Stanjura (ODS): Pane Vondráčku, zamlčel jste, že tu nebude premiér, a ze mě tady děláte vola

26.04.2019 16:47

Projev na 28. schůzi Poslanecké sněmovny 26. dubna 2019 k novele zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny

Stanjura (ODS): Pane Vondráčku, zamlčel jste, že tu nebude premiér, a ze mě tady děláte vola
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Zbyněk Stanjura

Nejprve obecně, jak se vláda chová k nám jako Sněmovně. Zrovna jsme viděli střídání na trestné lavici. Chudák benjamínek teď drží a je tu jediný ministr. (Směrem k min. Vojtěchovi.) Vystřídali se, takže je tady jeden ministr. Teď má službu. Nevím, kolik jste dostal, jestli jste dostal trestných minut osobních - dvě plus deset, nebo do konce jednacího dne. (Pobavení.) To je jenom tak k politické kultuře, jak zatraktivníme tu debatu.

Pan předseda Vondráček - já nevěřím, že nechápe, co je normální. To, jak popsal, jak mi volal, to je všechno pravda, až na to, že mi neřekl, že tu nebude premiér. Jsem padlý na hlavu, že chci mimořádnou schůzi v době, kdy tady není premiér. To si fakt myslíte? Já vám to popíšu. Tak já vás pozvu, dejme tomu na večeři v Praze, abychom si vyjasnili vztahy opozice a koalice s tím, že přinesu nějaké konstruktivní návrhy, jak bychom to mohli zlepšit. Ne zefektivnit - zlepšit a zkulturnit. Pozvu vás do restaurace a vy tam přijdete a zjistíte, že je zavřená. Dám vám nejdřív vybrat, jestli v pondělí, nebo v úterý. Řeknete v pondělí tu nejsem, mám jednání, velvyslance přijímám, tak v úterý by to šlo, pane předsedo. Vy tam přijdete v úterý a bude zavřeno. A já vám řeknu, no jo, ale já jsem vám dal vybrat, jestli v pondělí nebo v úterý, a vy jste si vybral v úterý. Já jsem také nepřišel v to úterý, protože já jsem věděl, že tam nebude, ani pan předseda nepřišel ve čtvrtek. A pak se ptá, co je normální! Normální je, když už se ptám, a já jsem to ocenil, teď to nemyslím ironicky, ocenil tu debatu o termínu mimořádné schůze, ale kdybyste mi řekl, že tady ve čtvrtek pan premiér nebude, tak to samozřejmě řeknu: no, nepadá do úvahy! Ale to už jste zamlčel a ze mě tady děláte vola! Tak jsme například v úterý dělat mimořádnou schůzi. Proč si to nezjistil kdo? Opoziční poslanec. Paní poslankyně, já to nebudu komentovat, protože to je nápad, to je tak realistické - já zavolám Andreji Babišovi a řeknu: Dobrý den, pane premiére. Já vás chci grilovat, chci vás kritizovat. Kdy byste byl ochoten přijít, abyste si to zažil na vlastní kůži? A on mi dá šest termínů, ať si vyberu, že vždycky přijde. Takhle fungují poslanci ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…